Snel en emissiearm badkamer renoveren

Tegellijmfabrikant PCI heeft van het emissiearme lijmsysteem nu ook een “snelle” variant.

Door de korte uithardingstijden van de verschillende producten kan binnen een zeer korte tijd een badkamer worden gerenoveerd. Dit beperkt de wachttijden en de kosten.


Na een droogtijd van slechts 10 minuten van primer PCI Gisogrund Rapid, volgt het uitvlakken en/of egaliseren met 2 c.q. 3 uur uithardingstijd. Waterdichtingspasta in combinatie met manchetten is al na 2 uur droog en al 3 uur na het tegelen met PCI Flexmörtel S1 Rapid wordt de voegmortel PCI Nanofug Premium aangebracht. Deze is na 2 uur beloopbaar. Daarna volgt een siliconenkit, die verkrijgbaar is in dezelfde 23 kleuren als de voegmortel.


Tegellijmen, voegmortels en kitten

De serie snel drogende producten voldoet aan de eisen met betrekking tot vluchtige organische stoffen van het Duitse onafhankelijke instituut GEV. Het systeem omvat niet alleen een breed pakket tegellijmen, voegmortels en kitten, maar ook primers, uitvlakmortels, waterdichtings- en ontkoppelingsmateriaal.


Kwaliteit, verwerking en milieu staan al vele jaren bij PCI op de voorgrond. Het thema "emissiearm" is daarbij een onderdeel van de productkwaliteit. Men brengt steeds meer tijd binnenshuis door, zodat het belang van een goede luchtkwaliteit en emissiearme producten toeneemt.


Het Duitse GEV beoordeelt als onafhankelijk instituut welke producten emissiearm zijn. Daarbij worden drie classificaties gebruikt: EMICODE EC1 plus, EC1 en EC2. De eerste is het meest emissiearm. Deze coderingen komen terug in de productinformatie van de desbetreffende producten van PCI. 


PCI Tegellijmsystemen

PCI tegellijmsystemen en bouwchemische hulpstoffen omvatten het gehele lijmproject, van primers, waterdichtingssystemen en XPS-hardschuimplaten tot tegellijmen, voegmortels en kitten. Aangevuld met bouwchemische producten, zoals aangiet- en betonreparatiemortels, kelderafdichtingssystemen en vloerverzegelingen. 


Meer info is te lezen op de website van PCI Tegellijmsystemen.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie