Zehnder Zmart: elegante minimalistische designradiator goed voor rug en milieu

De Zehnder Zmart designradiator biedt alle voorwaarden voor een snellere en eenvoudigere installatie, door de combinatie van flexibele aansluitingen, vrij positioneerbare wandconsoles en een laag gewicht.

Vervanging van een conventionele stalen radiator door een Zehnder Zmart Flex of een Zehnder Zmart Flex cValve levert daardoor een grote tijdbesparing op. De Zehnder Zmart radiator biedt bekroond design voor weinig geld en heeft bovendien een uitstekende ecobalans met 40% minder milieubelastingspunten dan conventionele stalen radiatoren.


Voor elke situatie een passende aansluiting

Dankzij de flexibele aansluitingen kunnen de modellen van Zehnder Zmart in nagenoeg elk bestaand verwarmingssysteem worden geïntegreerd. Met de verborgen aansluitelementen, het geïntegreerde ventiel en de speciaal voor Zehnder Zmart ontwikkelde thermostaat passen de modellen zich perfect aan de inbouwsituatie aan.


Inbouwaansluitblok: Esthetisch design door onzichtbare aansluittechniek.
Opbouwaansluitblok: Speciaal opbouw-H-blok wordt na afwerking van de wand gemonteerd en aangesloten.


Minimaal gewicht

Het verwarmingsregister van polymeer (polybuteen) maakt de modellen van de productfamilie Zehnder Zmart tot 63% lichter in vergelijking met conventionele stalen radiatoren. Zeker op de bouw speelt het gewicht van materialen een steeds grotere rol voor de gezondheid.


De kern van de radiator is een twee- of drielaags dubbel binnenwerk van polymeer. Dit materiaal, dat al lang in sanitair en verwarming wordt toegepast, waarborgt een extreem lange levensduur (al meer dan 30 jaar in het laboratorium gesimuleerd) en is perfect geschikt voor lage of hoge temperaturen tot 85 °C. Door het grote oppervlak van het kunststof binnenwerk worden vergelijkbare vermogens gerealiseerd als bij conventionele stalen radiatoren.


Door het geringe gewicht verloopt de installatie niet alleen sneller, maar ook de transport- en arbeidskosten en de gezondheidsrisico's worden geminimaliseerd.


Eenvoudige en intuïtieve montage

Voor verwerking en montage is in principe slechts één installateur vereist. De aansluittechniek en de wandconsoles laten zich intuïtief monteren. Ze zijn zeer duidelijk en maken producttrainingen overbodig.

Zehnder Zmart designradiatoren zijn leverbaar in 4 uitvoeringen:


Optimale integratie, eenvoudig ontwerp

Zehnder Zmart met de modellen Flex en Flex cValve maakt maximale vrijheid mogelijk bij ontwerp, installatie en onderhoud. De flexibele aansluitingen van de Zehnder Zmart Flex cValve zijn geschikt voor alle situaties, ongeacht waar de leiding zich bevindt. De vrije positionering van de wandconsoles garandeert een veilige montage op elke locatie. Zehnder Zmart cValve kan eenvoudig aan een wand gemonteerd en aangesloten worden: er zijn geen speciale armaturen nodig.

Bij Zehnder Zmart cValve en Zehnder Zmart Flex cValve is de thermostaat op een fraaie en ergonomische manier in het radiatordesign geïntegreerd. Daarom hoeft er in het ontwerp geen rekening mee gehouden te worden, ook niet met de positie ervan: de thermostaat kan op de montagelocatie eenvoudig naar rechts of naar links worden verplaatst.


Maximale flexibiliteit

Bij de Zehnder Zmart in de varianten Flex en Flex cValve staat flexibiliteit op de eerste plaats. Zijn flexibele aansluitingen zorgen ervoor dat aan alle eisen die de aanwezige leidingen met zich mee brengen, voldaan kan worden en dat alle aansluitingen passen.

Door de vrije positionering van de wandconsoles is de radiator bovendien geschikt voor de meest uiteenlopende klantenwensen, ruimtes en bevestigingsmethodes. De verstelbare wandconsoles worden meegeleverd met de Zehnder Zmart Flex.


Comfortabel verwerken en onderhouden

De verstelbare wandconsole van Zehnder Zmart Flex zorgt voor doorslaggevende voordelen. Bij renovatie- en reinigingswerkzaamheden achter de radiator hoeft deze niet van de wand genomen te worden: De radiator kan eenvoudig naar voren gekanteld worden en kan daardoor op de verwarmingsinstallatie aangesloten blijven.


Maximale betrouwbaarheid

De modellen van Zehnder Zmart voldoen aan de hoogste eisen voor kwaliteit, lange levensduur en duurzaamheid. Daarom geeft Zehnder een fabrieksgarantie van 15 jaar op de componenten en 5 jaar op de thermostaat en het ventielelement. Ook bij de inbouw in een reeds bestaand systeem.

Door het lage gewicht worden aansluitingen en ventielen minder belast en is het risico op lekkages lager. Het kunststof binnenwerk zorgt voor roestvrije en daardoor energiezuinige en duurzame verwarmingssystemen. Bovendien is de radiator door het lage gewicht ook geschikt voor montage op lichte systeemwanden.


Duurzaam en efficiënt

Een onafhankelijke test heeft aangetoond, dat de milieu-effecten van Zehnder Zmart designradiatoren bij productie, transport, gebruik en recycling 40% lager liggen dan bij conventionele stalen radiatoren. Ook de CO2 footprint werd met 21% verlaagd in vergelijking met conventionele stalen radiatoren. Voor de verpakking werd gelet op de hoogste ecologische compatibiliteit. Want Zehnder maakt niet alleen bij materiaal en design, maar ook bij de productie gebruik van nieuwe methodes. Zehnder wordt hierbij ondersteund door ontwikkelingspartners en toeleveranciers die vooral uit de auto-industrie afkomstig zijn.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie