Kingspan Insulation introduceert Kooltherm K115 Vliesgevelplaat met laagste lambdawaarde ooit

Lambdawaarde van 0,018 W/m⋅K biedt maximale isolatie bij minimale isolatiedikte

Kingspan Insulation, marktleider op het gebied van innovatieve isolatie, introduceert zijn nieuwste vliesgevelplaat. De Kooltherm K115 Vliesgevelplaat is een hoogwaardige isolatieoplossing met een zeer lage lambdawaarde van 0,018 W/m⋅K. Dit maakt het de dunst gangbare isolatieoplossing in de markt. Naast een optimale isolatiewaarde bij minimale dikte biedt de Kooltherm K115 Vliesgevelplaat diverse andere voordelen, waaronder een uitstekende brandklasse en eenvoudige verwerking.


De voordelen van een lage lambdawaarde 

Dankzij de lambdawaarde van 0,018 W/m⋅K is de nieuwe Kooltherm K115 Vliesgevelplaat met stip de best isolerende en daarmee de slankste hardschuim isolatieplaat in de markt. Hierdoor zijn slankere gevels te realiseren dan met traditionele materialen. Dit biedt de bouwkolom diverse voordelen. Zo valt bij een slanke gevel meer daglicht binnen in gebouwen, wat een positieve invloed heeft op de gezondheid en productiviteit van mensen. Ook betekent een slankere constructie dat men meer ruimte en een comfortabeler binnenklimaat kan creëren. Tot slot bieden slankere constructies architecten meer ontwerpvrijheid. 


Brandveilig en milieuvriendelijk 

De Kooltherm K115 Vliesgevelplaat beschikt over een uitstekende brandklasse. En dankzij de vezelvrije kern leidt gebruik van de Kooltherm K115 Vliesgevelplaat – in tegenstelling tot sommige andere isolatiematerialen – bij aanraking niet of nauwelijks tot jeuk of andere vormen van huidirritatie. 


Arjan van Gils, Business Development Director Nederland bij Kingspan Insulation: “Wij geloven in innovatie en vernieuwing. We willen de bouwkolom voorzien van het beste product. Vandaar dat we hard hebben gewerkt om het isolatiemateriaal met de allerlaagste lambdawaarde op de markt te kunnen brengen. De Kooltherm K115 Vliesgevelplaat is een verbeterde versie van onze Kooltherm K15 en isoleert zo’n tien procent beter dan zijn voorganger – een flinke vooruitg  ang binnen de isolatiemarkt.” 


Over Kingspan Insulation

Kingspan Insulation – onderdeel van de Kingspan Group – is marktleider op het gebied van isolatie. Het bedrijf voorziet klanten in de bouwsector van (advies over) hoogwaardige hardschuim isolatie. Met een focus op innovatie, duurzaamheid, veiligheid en meer ruimte voor design en inspiratie draagt het bedrijf bij aan het bouwen van de huizen en kantoorgebouwen van de toekomst.


Kingspan Insulation biedt een zeer breed assortiment van hoogwaardig, innovatief isolatiemateriaal – waaronder OPTIM-R-, Kooltherm-, Therma-, iSoEasy-, W’all-in-One-, Selthaan- en Tarec-producten –, gekenmerkt door een hoge isolatiewaarde en minimale isolatiedikte. Ook biedt het bedrijf uitgebreid advies aan klanten én partners. Van logistieke en technische ondersteuning tot en met onderzoek, klantbezoek en het meedenken over de juiste calculaties en toepassingen: Kingspan Insulation staat klaar, altijd en voor iedereen.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie