ProtectWALL wandbekledingscollectie: ‘Best Building Product’ label.

ProtectWALL is de meest vooruitstrevende wandbekleding binnen de zorg. Het kreeg in 2013 daarom binnen de categorie Interieur design, de beste resultaten voor innovatie, efficiency/kwaliteit, design en duurzaamheid.

De ProjectWALL collectie kent een zeer lage uitstoot van organische stoffen en draagt daarom bij aan een gezond binnenmilieu. Tevens is de collectie 100% te recyclen en om die reden geschikt voor het Tarkett ReStart programma dat opgesteld is met de regels van een circulaire economie.


The Perfect Match

De ProtectWALL collectie is onderdeel van het Tarkett Design concept, getiteld ‘The Perfect Match’ waarbij de dessins en kleuren van zowel vloer- als wandbekleding op elkaar zijn afgestemd. Dit geldt niet alleen voor de algemene vloer- en wandbekleding maar ook voor natte ruimtes zoals douches en badkamers in scholen, sportlocaties, zorginstellingen, ziekenhuizen en privéklinieken.


Dankzij de PUR afwerking is de wand eenvoudig schoon te maken en te onderhouden. Bovendien beschermt deze de wand tegen beschadigingen wat bijdraagt aan lagere reparatie- en onderhoudskosten.


Binnen de ProtectWALL biedt Tarkett drie collecties aan: 
  • ProtectWALL 1,5: met een dikte van 1,5 mm speciaal bedoeld voor klaslokalen, verkeersruimtes in scholen en bijvoorbeeld wachtkamers in ziekenhuizen; 
  • ProtectWALL 2,0: met een dikte van 2,0 mm is deze extra bestand tegen indrukken, krassen en stoten. Daarom een ideale oplossing voor gangen in bijvoorbeeld de gezondheidszorg;
  • ProtectWALL 2,0 CR (Cleanrooms): dé ideale oplossing voor laboratoria, cleanrooms in ziekenhuizen en dergelijke.

ProjectWALL collectie

Het voldoet aan de EN 14644-1 normering en in het bijzonder voor wat betreft vervuiling door zwevende stofdeeltjes.
De ProtectWALL collectie is zoals gezegd qua kleur en dessin afgestemd op de volgende vloerbekleding collecties: Acczent en Tapiflex Evolution, iQ Optima, iQ Granit en het Wetroom concept.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie