Akoestisch klimaat essentieel voor gezondheid en welbevinden

De ruimte beleving wordt pas compleet als het architectonisch ontwerp wordt aangevuld door een prettige akoestiek. Een verademing voor lichaam en geest!

Voor een prettige leefomgeving is, behalve kleuren, vormen en luchtkwaliteit, het akoestische klimaat binnen een ruimte van essentieel belang voor de manier waarop mensen de omgeving ervaren. Gezondheid, welzijn, concentratievermogen, leerprestaties, gedragsproblemen, ziekteverzuim en ziekteherstel zijn enorm afhankelijk van het comfort en kwaliteit van gebruiker, hetgeen weer bepaald wordt door de fysieke omgeving van gebouwen.


Innovatieve oplossing

Soundblox akoestische betonblokken vormen een uitstekende, innovatieve en betaalbare oplossing voor het vraagstuk van de akoestische klimaatbeheersing binnen een ruimte. Door deze oplossing wordt hinderlijke nagalm in de ruimte gereduceerd, waardoor een goede verstaanbaarheid en een prettige geluidsbeleving wordt gerealiseerd.


Sportieve prestaties

Deze akoestische oplossing vaak en zeer graag toegepast in sport- en gymzalen, niet alleen vanwege hun stoot “bal”vastheid maar ook vanwege hun uitstekende absorberende eigenschappen, met name in de lage frequenties (balgeluiden) en binnen de frequenties van het spraakgebied. Soundblox vormt bovendien een uitstekende mogelijkheid om absorptie te integreren in een stabiele (scheidings)wand. Hoger(e) wanden opbouwen is dan ook geen enkel probleem.

Toepassing Soundblox

Soundblox kennen diverse toepassingsmogelijkheden, zoals scholen (gangen en klaslokalen), aula’s, zwembaden, multifunctionele gebouwen, kerken, fabrieken, theaters, conservatoria, kazernes en ruimten met transformatoren. Daarnaast zijn deze absorberende betonblokken ook uiterst geschikt voor buitentoepassingen zoals parkeergarages, stations en langs snelwegen.


Van industrieel tot klassiek

De akoestische blokken zijn zowel functioneel als decoratief en past in elk concept. Of het nu gaat om een industriële “look” of een klassieke uitstraling, Soundblox kan geïntegreerd worden in elk gewenst design met een oneindige mogelijkheid wat betreft kleur, folie, of vormgeving.


Meer informatie en projectfoto's ter inspiratie zijn te vinden op de website www.soundlessacoustics.com

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie