Complete metamorfose en uitbreiding voor sportcomplex De Meent in Alkmaar

Vernieuwd en klaar voor de sport(ers) van de toekomst!

Modern, innovatief en duurzaam. Dat zijn de nieuwe eigenschappen van sportcomplex De Meent in Alkmaar. Het 40 jaar oude sportcomplex heeft een complete metamorfose en forse uitbreiding ondergaan. Al bij binnenkomst in de prominente entreehal maakt het nieuwe complex direct een prachtige indruk. Binnen de nieuwe Meent gaan topsport, breedtesport en recreatiesport hand in hand met duurzaamheid en kwaliteit. Met nieuwe kleedkamers en aparte ruimtes voor topsport, trampolinespringen, turnen, schermen, tafeltennis en een schaatsbaan. Het (sport)onderwijs
wordt in ruime mate bediend en er zijn ruimtes beschikbaar voor commerciële huurders en partijen die beoefening van sport direct of indirect ondersteunen. Daarnaast zijn de sporthallen geschikt voor grootschalige evenementen tot 1.500 bezoekers.


De bouw

Het project De Meent is ontworpen door Venhoeven CS uit Amsterdam, de uitvoering van het ambitieuze ontwerp is verzorgd door Algemeen Bouwbedrijf Vaessen uit Raamsdonksveer. In het gehele complex zijn in totaal 9000 m2 verschillende Pulastic en Sika producten geïnstalleerd.
Het Pulastic team heeft in samenwerking met Sika klant Indri Vloersystemen B.V. het totale werk in harmonie gemaakt. Het Pulastic team nam de sportvloeren voor haar rekening en Indri Vloersystemen de overige gietvloeren. Bij de nieuwbouw is er een bewuste keuze gemaakt voor een combi-elastische Pulastic topsportvloer voor de topsporthal.


Sportvloeren

De sportvloersystemen in de andere ruimtes, de dojo, schermhal en tafeltenniszaal zijn specifiek aangepast op de sporten die daar worden beoefend. Allemaal verzorgd met en door Pulastic. In de overige ruimtes zijn Pulastic (PU) en Sikafloor (epoxy) systemen aangebracht. Met in de grote en zeer bijzondere entreehal een fantastisch samenspel van kleurentinten. In verschillende ruimtes bij de ijsbaan is tijdens de renovatie het product Everroll, van onze partner BSW , aangebracht. De Meent wordt nu al hét vlaggenschip genoemd op het gebied van sport, topsport en talentontwikkeling!
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie