ROCKPANEL producten ontvangen top BRE Green Guide ratings

Het plaatmateriaal is geproduceerd op basis van basalt, een natuurlijke grondstof met onuitputtelijk, natuurlijk toegankelijke reserves.

De belofte van de ROCKPANEL Group om met haar producten een bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst wordt bevestigd met het behalen van de hoogst haalbare BRE Green Guide rating A+ voor alle 16 certificeerde bouwelementen met ROCKPANEL gevelbekleding in de Durable en Durable ProtectPlus uitvoering.


Duurzaamheidsprestatie

Deze scores worden bepaald door BRE Global op basis van een strenge Levenscyclusanalyse (LCA) welke de milieueffecten van een product onderzoekt, van de ontginning van basismaterialen tot de verwijdering aan het einde van de nuttige levensduur. Dankzij deze scores kunnen de ROCKPANEL producten een positieve bijdrage leveren aan de gemeten duurzaamheidsprestatie van gebouwen zoals met BREEAM.


John Relou, Technical Marketing Manager bij ROCKPANEL Groep legt uit hoe deze goede scores zijn behaald: “Toen we de resultaten ontvingen van onze eerste LCA, hebben we een duurzaamheidstrategie ontwikkeld op basis van het principe ‘continue verbeteren’. De nieuwe Green Guide scores tonen het succes van onze strategie aan. We gebruikten de toenmalige certificaten om onze verbeterpunten te identificeren, zoals het verhogen van de materiaal efficiëntie en het ‘vergroenen’ van de energieconsumptie, waar we vervolgens aan hebben gewerkt. Hierop volgend hebben wij onder andere onze electriciteitsbron in onze fabriek omgezet van standaard gemixte stroom naar volledig groene stroom.


Deze verbeterde scores geven ontwerpers de mogelijkheid om de maximale credits te behalen binnen de materiaalcategorie van de BREEAM methodiek. Maar hier houdt het niet op. We zijn ondertussen alweer bezig met  verbeteringen door te voeren welke zullen bijdragen in de resultaten van de volgende LCA”.


Plaatmateriaal

Het plaatmateriaal is geproduceerd op basis van basalt, een natuurlijke grondstof met onuitputtelijk, natuurlijk toegankelijke reserves. Maar liefst 35 tot 50% van de grondstof voor het produceren van ROCKPANEL gevelplaten, bestaat uit gerecyclede materialen. Via een zeer doeltreffend productieproces wordt uit 1m3 basalt meer dan 400 m2 plaatmateriaal vervaardigd. De ROCKPANEL Group werkt continue aan het verbeteren van het productieproces en  is de eerste fabrikant van gevelbekleding die door BRE werd gecertificeerd volgens de Europese norm EN 15804 voor bouwproducten en systemen.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie