Duurzaam plafond- of wandsysteem levert credits voor BREEAM

Een gebouw creëren met een unieke duurzame plafond- of wandaankleding kan door de toepassing van de Derako plafond- en/of wandsystemen.

De Derako plafond- en wandsystemen zijn leverbaar in een grote verscheidenheid aan duurzame houtsoorten en bamboe. Met meerdere grill-uitvoeringen en de drie varianten van het lineaire systeem is er altijd wel een uitvoeringsvorm die zorgt voor de gewenste uitstraling binnen een nieuw te realiseren project of bestaand gebouw. Alle Derako systemen zijn Cradle to Cradle® gecertificeerd en dragen bij aan het verkrijgen van Credits binnen BREEAM en LEED.


De massief houten systemen zijn op maat gemaakte architectuuroplossingen met een budgettaire flexibiliteit, waarbij de kwaliteit altijd voorop staat. De creativiteit en het idee van de architect of ontwerper zijn bij Derako altijd het uitgangspunt. Vanuit deze gedachte zijn er wereldwijd al op diverse locaties en met gerenommeerde architecten veel unieke gebouwinrichtingen gecreëerd.


Voordelen van de Derako massief houten plafond- en wandsystemen:
  • Milieuvriendelijk. Hout is als enige bouwstof vrijwel 100% CO2 neutraal en volledig recyclebaar
  • Systemen staan garant voor een eenvoudige en snelle montage
  • Technische ondersteuning. Projecten worden technisch begeleid en uitgewerkt
  • Hoge akoestische waarde.
  • Brandvertragend behandeld volgens EN13964
  • Met FSC of PEFC gecertificeerd hout of bamboe
  • Budget flexibel en door modulaire aanlevering zeer geschikt voor prefab bouwen

BREEAM

Naast een Cradle to Cradle® certificering dragen de Derako systemen ook direct bij aan het verkrijgen van credits binnen BREEAM.


BREEAM staat voor BRE Environmental Assesment Method, en is een internationaal erkende methode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen, op basis van negen verschillende aspecten. De categorieën zijn onderverdeeld in verschillende criteria (credits) en per credit kunnen punten worden gescoord, waarna na weging per categorie de eindbalans voor het gebouw wordt opgemaakt in verschillende niveaus: Good, Very Good, Excellent, Outstanding. 


Sinds 2009 is er een Nederlandse versie van BREEAM beschikbaar onder de naam BREEAM-NL. Derako heeft een informatiedocument gemaakt waarop een overzicht wordt getoond van de te verkrijgen credits binnen het BREEAM-systeem.  Dit document is op de Derako website gekoppeld en te downloaden bij alle producten waaronder het massief houten lineair open plafond systeem. Een meer gedetailleerd document is beschikbaar op aanvraag.


Milieumanagement en emissiebeheersing

Aansluitend op de vereisten en beoordeling vanuit BREEAM en Cradle to Cradle wil Derako er zeker van zijn dat alle producten een blijvende positieve invloed hebben op de gezondheid van mens en milieu. Daarom hanteert Derako naast een ISO 9001 systeem ook een milieumanagementsysteem volgens ISO 14001 en hebben de gelakte lamellen een A+ certificaat t.a.v. emissies. 


Meer informatie over de getoonde projecten en BREEAM

In dit artikel worden een aantal foto’s van BREEAM gecertificeerde projecten getoond die uitgevoerd zijn met een Derako plafond- en/of wandsysteem. Op de Derako website treft u onder het menu-item projecten meer foto’s en gegevens van de betreffende projecten aan. Mocht u meer informatie wensen over hoe de BREEAM of LEED credits kunnen bijdragen aan uw project dan kunt u contact opnemen met één van de Derako adviseurs. 
 

« Nieuws overzicht