Een gasaansluiting wordt overbodig door toepassing van de All electric versie, waarmee de energiebesparing oploopt tot wel 35%.

AWB’s GeniaAir is een compleet, eenvoudig installeerbaar en betrouwbaar systeem waarmee gemakkelijk verbeteringen op het gebied van energieprestaties en comfort kunnen worden gerealiseerd. Afhankelijk van de situatie kan GeniaAir worden geïnstalleerd als All electric of als Hybrid systeem.De GeniaAir behaald een maximale EPC-verbetering van 0,4 en tot wel 3 stappen in woninglabelverbetering.  


In tegenstelling tot andere systemen op de markt is AWB’s GeniaAir geen split systeem. Luchtunit en warmtepomp zijn beide ondergebracht in één compacte buitenunit, waardoor het systeem kan worden geïnstalleerd met een kleine bouwkundige ingreep en de benodigde binnenruimte minimaal is.


GeniaAir All electric

Een gasaansluiting wordt overbodig door toepassing van de All electric versie, waarmee de energiebesparing oploopt tot wel 35%. De GeniaAir lucht/ water warmtepomp zorgt voor de productie van verwarming en in combinatie met de ThermoBoiler biedt de GeniaAir All electric optimaal warmwater voor iedere gezinssituatie. Tevens behoort actieve koeling tot de mogelijkheden van het systeem. Met de elektrische naverwarming wordt het comfort ook onder uitzonderlijke omstandigheden gegarandeerd.


GeniaAir Hybrid

De Hybrid versie van het GeniaAir systeem bestaat uit de GeniaAir lucht-/water warmtepomp en een HR-toestel. Het hele systeem wordt aangestuurd door een centrale regel- en controlekast met unieke Dynamische Systeem Intelligentie. Met de perfecte balans tussen HR-toestel (gas) en warmtepomp (elektra) kan het voordeel oplopen tot wel 25%. 


Toepassingsmogelijkheden

De GeniaAir is geschikt voor installatie in alle typen woningen, met of zonder gasaansluiting, in bestaande bouw en nieuwbouw en in woningen met hoog- en laagtemperatuur cv-systemen. Door het minimale omgevingsgeluid dat de GeniaAir warmtepomp produceert, is plaatsing mogelijk aan de gevel, een plat dak of in de tuin. 


Technisch Project Advies

De afdeling Technisch Project Advies van AWB geeft u graag per installatie een gedetailleerd advies over de mogelijkheden. Via www.TPAonline.nl heeft u de mogelijkheid een videogesprek in te plannen met een Technisch Project Adviseurs van AWB.  


Over AWB

AWB is onderdeel van de Vaillant Group. Het bedrijf ontwikkelt, vervaardigt en verkoopt totaaloplossingen op het gebied van ruimteverwarming, tapwaterbereiding en koeling in de Nederlandse renovatiemarkt en nieuwbouw. 


Voor meer informatie kijk op de website van AWB.