De 360 cassette is een onderdeel van het programma Samsung warmtepompen.

Comfort, duurzaamheid en design met de Samsung 360 cassette. De volledig ronde cassette zorgt voor optimale verwarming en een tochtvrije koeling in ieder hoek van de ruimte. De cassette combineert moeiteloos functie en design met een hoog rendement en levert zo een effectieve bijdrage aan duurzaam bouwen. Winnaar VSK Innovatie Awards 2016, categorie Design.


Comfort en design

Kenmerkend voor de 360 cassette zijn de volledig ronde vormgeving en tochtvrije koeling door het ontbreken van uitblaaslinialen. De 360 graden horizontale luchtstroom zorgt voor een gelijkmatige comfortabele luchtverdeling. Door de luchtstroom verticaal in te stellen wordt een ruimte optimaal verwarmt. Het design geeft niet alleen een moderne uitstraling aan ieder interieur, het is tevens functioneel. Omdat niet alleen de buitenkant, maar ook het binnendeel van de cassette rond is en weggewerkt in de behuizing, is het een esthetisch element in ruimten met een moderne, industriële architectuur. De ronde cassette kan als dat gewenst is voorzien worden van een bijpassend vierkant paneel waarmee het naadloos in een systeemplafond geïntegreerd kan worden. Is de ruimte boven het plafond niet voldoende dan kan de eventuele zichtbare rand opgevuld worden met een kunststof ring. Deze ring kan in iedere kleur gespoten of met een boodschap bedrukt worden. De cassette is bovendien ook geschikt voor toepassing in ruimten zonder verlaagd plafond.


Hoog rendement

Het rendement van de 360 cassette is zeer hoog. In vrijwel alle uitvoeringen is de SCOP hoger dan 4. 
De 360 cassette is een onderdeel van het programma Samsung warmtepompen. Deze zorgen voor een comfortabel binnenklimaat, een forse energie- en CO2 besparing. De warmtepomp werkt op elektriciteit en maakt gebruik van lucht of water als energiebron. Een gasaansluiting kan in veel gevallen achterwege blijven. De warmtepomp in combinatie met duurzaam opgewekte elektriciteit maakt de doelstelling ‘nul op de meter’ realiseerbaar.


Voor meer informatie bekijk de website van Samsung.