Noxite zuivert de lucht waar nodig

Het Hilton hotel Schiphol en het Roteb-complex in Rotterdam, twee gebouwen met een Noxite dak van Icopal. Een willekeurige keuze? Zeker niet.

Voor beide locaties, nabij een luchthaven en in de buurt van drukke wegen, zijn strenge eisen ten aanzien van luchtkwaliteit van kracht. En juist in deze gebieden is met Noxite dakbedekking veel winst voor het milieu te behalen.


Dak met toegevoegde waarde

Noxite oogt als een gewone, stevige bitumen dakrol met een fraaie licht gekleurde afwerking. Maar wel één met bijzondere toegevoegde waarde. De dakbedekking zuivert de lucht van schadelijke NOx-deeltjes. Daar hoef je verder niets voor te doen, de natuur doet het werk. Onder de invloed van zon, wind en regen zet de Noxite dakbedekking de giftige stoffen om in onschadelijke deeltjes.


Aangetoonde werking

Met 100 m2 Noxite dakbedekking wordt de hoeveelheid NOx uit de lucht gezuiverd die een gemiddelde auto over 15.000 km produceert. De vervuilde lucht komt neer op de dakbedekking, die daar omgezet wordt in onschadelijke nitraten. Deze onschadelijke stoffen spoelen weg met het regenwater, waarna de Noxite dakbedekking weer opnieuw zijn werk kan doen. De werking van deze duurzame dakoplossing is onderzocht en aangetoond, in samenwerking met TNO. De Noxite dakbedekking voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Ieder type dakconstructie is geschikt voor Noxite dakbedekking, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie van bestaande daken.


Meer informatie? Bekijk de website van Icopal. 
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie