Argenta invisible concept

Schuifdeurbeslag en -rail onzichtbaar ingewerkt in het plafond

Minimalistische architectuur zweert bij strakke lijnen, soberheid en een ‘terug naar de essentie’-mentaliteit. Wie daarvoor kiest, trekt die lijn uiteraard ook graag in zijn interieur door. Scharnieren zijn in dat geval liefst helemaal ingewerkt, technieken onzichtbaar geïntegreerd en deurlijsten niet langer zichtbaar. Het ‘invisible concept’ van argenta gaat zelfs nog een stap verder. Draaideuren kunnen net als pivoterende en schuifdeuren van deurkader over scharnieren en geleiders tot zelfs plinten en plafondrails onzichtbaar ingewerkt worden.


Schuifdeuren als alternatief

Schuifdeuren vormen nog steeds een aantrekkelijk alternatief voor opendraaiende deuren, zowel in woningen als in professionele omgevingen, zoals kantoren, zorginstellingen, hotels, …. Naast de ontwikkelingen op het vlak van onzichtbare deursystemen voor opendraaiende en pivoterende deuren blijft Argent Alu ook investeren in de verdere ontwikkeling de argenta® proslide als professioneel binnenschuifdeurbeslag voor houten binnendeuren tot 100 kg.

Een nieuw inbouwgeleidingsprofiel zorgt nu zelfs voor een net zo onopvallende integratie van kamerhoge schuifdeuren in een minimalistisch interieur. Het invisidoor SDX125-pakket bevatte al het in te pleisteren deurkader en schuifdeurbeslag dat de strakke look alleen maar benadrukt, maar nu is er dus ook een nieuw inbouwgeleidingsprofiel om onopvallend in het plafond in te bouwen.


Gipsplaatplafonds

Dit stevige 3-kamer-profiel (geleidings- en afwerkingsprofiel in één) werd speciaal ontwikkeld voor gipsplaatplafonds en is geschikt voor kamerhoge schuifdeuren. De rail is beschikbaar in 2, 3 of 6 mm, maar ook maatwerk is mogelijk. Plaatsing is zeer eenvoudig en dankzij een geïntegreerde zwaluwstaartprofilering hecht plakwerk bijzonder goed aan het profiel, waardoor er geen scheuren in het plakwerk zullen optreden. Het systeem bestaat uit 2 handige elementen, die zowel voor de vakman/plaatser als voor de architect/consument interessant kunnen zijn. Dankzij de gepatenteerde Auto-Fix kan het deurblad in één handeling aan het rolstelsel bevestigd worden en de gepatenteerde Slow-Stop zorgt voor een stevige en schokvrije sluiting. Dankzij de unieke, in de hoogte verstelbare ESSI®-Module kunnen de rolstelsels zeer eenvoudig gemonteerd en gedemonteerd worden zonder het volledige bovenprofiel te moeten demonteren – ook na het afwerken van het plafond.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie