ACANOR, een nieuw geluid voor stilte

Warmteplan BV heeft op basis van kennis en ervaring het akoestisch systeem ACANOR ontwikkeld.

Wij Nederlanders maken het thuis graag “gezellig” en hebben uitgesproken woon- en leefideeën. Als geen ander weten we in onze woon- en werkomgeving een prettig welbehagen te creëren, waarbij thermische isolatie en ruimte akoestiek belangrijke voorwaarden zijn. De huidige bouwwijze echter, waarbij in toenemende mate harde bouwmaterialen in steeds grotere ruimtes worden toegepast, maakt het noodzakelijk dat er moet worden nagedacht over een optimale ruimteakoestiek. Dat geldt niet alleen voor onze directe woonomgeving, maar ook voor leslokalen, restaurants, bedrijfsruimtes en trappenhuizen.  Warmteplan BV heeft op basis van kennis en ervaring het akoestisch systeem ACANOR ontwikkeld. Een systeem op basis van cellulosevezels dat op eenvoudige wijze de ruimte akoestiek op nagenoeg ieder gewenst niveau brengt. Ongeacht de bouwwijze en alle harde vloerafwerkingen ten spijt. Met het ACANOR akoestiek behoort een grenzeloos ontwerp weer tot de mogelijkheden.


De juiste papieren

ACANOR is een sterk geluidsabsorberende spuitpleister op cellulosebasis, waarbij tijdens de productie van de cellulose uitsluitend gebruikt wordt gemaakt van lichtecht papier. De regelmatige oppervlaktestructuur, die ontstaat door het verspuiten van de cellulosevezels, is eenvoudig en decoratief. De basiskleuren zijn poolWIT, zachtWIT, muisGRIJS en antracietZWART. Buiten de basiskleuren om is het mogelijk om nagenoeg iedere gewenst kleur aan te brengen. Hierbij is een nabehandeling met een bio-based akoestische kleurcoating noodzakelijk.


Speciaal ontwikkeld

ACANOR wordt aangebracht met een door Warmteplan ontwikkelde machine. Hierbij worden de cellulosevezels voorzien van een in water oplosbaar bindmiddel. De cellulosevezels hechten aan het oppervlak en vormen samen een gelijkmatige laag die de geluidsabsorptie voor haar rekening neemt. Afhankelijk van de gewenste geluidsabsorptie wordt vooraf de dikte van de aan te brengen ACANOR akoestische pleister bepaald.


Advies en informatie

Wenst u een gedegen akoestisch advies, wilt u meer weten over ruimte akoestiek en over de mogelijkheden van de Bio-based akoestische systemen van ACANOR?
Neem dan contact op met Warmteplan BV, Postbus 20 | 6970 AA Brummen, tel: 0575-564805. Ook kunt u een bezoekje brengen aan de Website op www.warmteplan.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie