Plafondisolatie met FOAMGLAS cellulair glas brandwerend en energiebesparend

Duurzame thermisch isolerende betonbescherming door FOAMGLAS® plafondisolatie wordt steeds vaker toegepast in o.a. OVT-projecten.

Een station betekent tegenwoordig voor een stad meer dan een plek waar treinen stoppen en vertrekken en reizigers kunnen in-, uit- en overstappen. De omgeving van het stationsgebouw vervult de komende jaren een steeds belangrijkere rol. Ontwerpkennis en veilige en duurzame systeemoplossingen spelen in dit verhaal een cruciale rol. Dat is precies de reden dat er steeds vaker voor de toepassing van FOAMGLAS®-isolatie wordt gekozen.

Gunstige eigenschappen

FOAMGLAS® bestaat grotendeels uit gerecycled glas. De gesloten structuur van de glascellen staat garant voor een hoogwaardig product met unieke eigenschappen. FOAMGLAS® combineert als enige isolatiemateriaal een constant blijvende isolatiewaarde met een absolute waterdichtheid en brandweerstand, een zeer hoge druksterkte en een buitengewoon lange levensduur. Zelfs 50 jaar na plaatsing is het isolerend vermogen niet verminderd. FOAMGLAS® is bovendien volstrekt onbrandbaar (Euroklasse A1).

Veilige systemen

Cellulair glas kent ook qua toepassingsmogelijkheden zijn gelijke niet. Het materiaal is geschikt voor de isolatie van het hele gebouw, en voor de meest uiteenlopende types van gebouwen, van privéwoningen  tot kantoorgebouwen, datacenters en ziekenhuizen tot luchthavens en OVT’s - Openbaar Vervoer Terminals. Lees binnenkort alles over de beschermende eigenschappen bij brand van FOAMGLAS®-isolatie in de nieuwe brandbrochure: Structurele brandpreventie – Meer veiligheid met FOAMGLAS®.

Recente toepassingen

In 2012 is ProRail begonnen met de bouw van een compleet nieuw station in Breda. Daar waar de verwarmde ruimtes van het winkelgebied grenzen aan de bovenliggende perrons en busbanen, zijn de plafonds geïsoleerd met 10 cm FOAMGLAS®-platen type S3. Ook voor de plafonds van de fietsenstalling aan de zuidzijde werd voor 10 cm FOAMGLAS® type S3 gekozen. In totaal gaat het om ca. 6.000 m2 FOAMGLAS®plafondisolatie.

Ook in Amsterdam Noord wordt een nieuw metro- en busstation gerealiseerd. Dit station wordt in 2017 hét vervoersknooppunt van Amsterdam Noord. Zowel de plafonds van het winkelgebied als die van de fietsenstalling worden geïsoleerd met 10 cm FOAMGLAS® T4+. In totaal gaat het om 1.350 m2 FOAMGLAS® type T4+.

Zie ook de themapagina over binnenisolatie met FOAMGLAS® of bezoek de geheel vernieuwde website.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie