Ikazia Ziekenhuis is uit haar jasje gegroeid

De samenwerking tussen het Ikazia Ziekenhuis en EGM architecten gaat bijna vijftig jaar terug en duurt nog steeds voort.

Het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam is naar eigen zeggen uit zijn jasje gegroeid en gaat om die reden verbouwen.Het ontwerp is van de hand van EGM architecten.


De samenwerking tussen het Ikazia Ziekenhuis en EGM architecten gaat bijna vijftig jaar terug en duurt nog steeds voort. Het ziekenhuis, dat in 1968 voor het eerst haar deuren opende, is aan vernieuwing toe vanwege de veranderde zorgaanvraag en de verschuiving van klinische naar poliklinische zorg.


Afdelingen gerenoveerd

Nu, anno 2016, worden een aantal gedateerde afdelingen gerenoveerd en er komt ook nieuwbouw. In totaal gaat het om circa 3.400 vierkante meter renovatie en circa 7.400 vierkante meter nieuwbouw. Eerst zal een bestaand gedeelte worden gesloopt, waarna een nieuw en groter gebouw zal worden gebouwd.


Onder andere de poliklinieken cardiologie, neurologie, longgeneeskunde, kaakchirurgie en de verpleegafdelingen pediatrie, dagopname en de afdelingen techniek en facilitair krijgen vervangende nieuwbouw. Ook oncologie, als één van de speerpunten van het Ikazia Ziekenhuis, krijgt een nieuwe afdeling in de nieuwbouw.


Kozijnen en vliesgevels

In opdracht van hoofdaannemer Hurks Bouw Den Bosch gaat De Groot & Visser ca. 1.000 m2 kozijnen en vliesgevels monteren.
Belangrijke voorwaarde bij de bouw van het ziekenhuis, is dat het ziekenhuis in gebruik blijft tijdens het bouwproces. Dat betekent dat er al in de ontwerpfase rekening is gehouden met overlastreductie door bijvoorbeeld prefabricage van de onderdelen, zo ook voor de kozijnen die door ons geplaatst worden. Deze worden bij Hurks Beton in de betonelementen geplaatst.


Naast een goede logistieke afstemming en technische maatregelen, speelt communicatie en samenwerking met de betrokken partijen een belangrijke rol. Mede hierdoor kan het bouwproces soepel verlopen, nu en in de toekomst.


Planning

Het werk is in juni gestart. De totale geplande uitvoeringstijd, inclusief interim-voorzieningen en interne verhuizingen, bedraagt ca. 3 jaar.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie