Combinatie levert voordeel op voor zowel installateur als eindgebruiker

FAKRO en BUVA hebben samen een simpele en efficiënte oplossing ontwikkeld om daglicht en ventilatie in het hellende dak te combineren: het dakraam met SusStream module. Een oplossing met een maximale lichtinval, lange levensduur, zeer hoge ventilatiecapaciteit, sterke geluidswering en zelfregelende functie. Het complete systeem  is snel en gemakkelijk te verwerken in het dak.


Zo werkt het

Het systeem combineert een FAKRO dakraam met een BUVA SusStream ventilatierooster. Het dakraam wordt voorzien van een opzetmodule. Zo ontstaat er één systeem dat direct op een bouwplaats of bij een prefab dakenfabrikant wordt geleverd. Het systeem is op de standaard wijze in het dak te verwerken. Na montage schuift de installateur makkelijk de SusStream in de opzetmodule. De totaaloplossing is dan klaar voor gebruik.


Voordeel installateur en eindgebruiker

De totaaloplossing beschikt over een zelfregelende en tochtvrije ventilatiemodule, dat zorgt voor een optimaal en comfortabel binnenmilieu. Er komt, onafhankelijk van de winddruk op het dak, altijd de juiste hoeveelheid frisse lucht in de woning. Het voorkomt tocht in de woning en bespaart energie. De oplossing is snel te monteren in ieder daktype, geeft een mooi en strak eindresultaat, reduceert het geluid van buiten, voorkomt toetreding van zonnewarmte en zorgt voor thermisch comfort.


Eigenschappen van de totaaloplossing
  • Zelfregelende ventilatiecapaciteit tot 33,3 l/s.
  • Geluidswerende en constante ventilatiecapaciteit over de gehele levensduur.
  • Toepasbaar in alle typen dakbedekking (helling van 40 - 90°), waaronder BIPV daken.
  • Mogelijkheid tot toepassing van binnen- en/of buitenzonwering.
  • Geschikt voor snelle montage op de bouwplaats of bij de prefab dakenfabrikant.


Kijk voor meer informatie op de website van FAKRO of BUVA.