Plafonds met de toekomst in gedachten

De plafonds van Armstrong Ceiling Solutions zijn ontworpen met de toekomst in gedachten

De focus van Armstrong is gericht op de volledige integratie van C2C in het bedrijf. Een natuurlijk gevolg van het gebruik van gerecyclede materialen en milieuvriendelijke productieprocessen is het Plafond Recyclingprogramma. Armstrong hergebruikt oude plafonds om er weer nieuwe van te maken. Om dit gedachtengoed visueel te ondersteunen, liet de fabrikant deze animatie maken.


Minder bouwafval op vuilnisbelt

Naast dat meedoen aan het recyclingprogramma het milieu ondersteunt, zijn er ook financiële voordelen omdat er geen stortkosten gemoeid zijn voor het afvoeren van oude plafonds. 


De plafondfabrikant recyclede wereldwijd al ruim 15 miljoen m2 oude plafonds en dat betekent dat bijna 62 ton bouwafval niet op de vuilnisbelt terecht is gekomen. Van oude minerale plafonds wordt minimaal 42% tot wel 77% verwerkt in nieuwe minerale plafondtegels.


Criteria C2C

Armstrong Ceiling Solutions is de eerste plafondfabrikant in Europa met een complete lijn aan C2C-gecertificeerde producten. Perla en Ultima+ zijn C2C Bronze gecertificeerd.  Cradle to Cradle is een filosofie waarbij het draait om gesloten kringlopen. Productieprocessen worden zoveel mogelijk afgestemd op de blauwdruk van de natuur. 


Armstrong neemt bij de productie de 5 criteria waarop producten C2C worden gecertificeerd in acht:
  • Veilige en gezonde materialen voor mens en milieu
  • Herbruikbare materialen
  • Efficiënt gebruik van hernieuwbare energie
  • Efficiënt gebruik van water met behoud van waterkwaliteit
  • Maatschappelijk ondernemen met oog voor mens en milieu

Over Armstrong

Armstrong Ceiling Solutions is onderdeel van Armstrong World Industries en is wereldwijd marktleider op het gebied van hoogwaardige akoestische plafondsystemen. Armstrong biedt een uitgebreid aanbod van innovatieve designoplossingen van plafonds in mineraal, metaal en hout. Architecten, montagebedrijven en opdrachtgevers vinden in Armstrong Ceiling Solutions een deskundige partner. De bedrijfsstrategie is gericht op duurzaamheid en innovatie.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie