Een optimaal binnenklimaat met VELUX INTEGRA ACTIVE

VELUX INTEGRA® ACTIVE automatiseert de werking van alle io-homecontrol® zonweringproducten en optimaliseert daarmee het energieverbruik en thermische comfort in gebouwen.

Het VELUX INTEGRA® ACTIVE klimaatbeheersingssysteem automatiseert de werking van alle io-homecontrol® zonweringproducten en optimaliseert daarmee het energieverbruik en thermische comfort in gebouwen.


INTEGRA ACTIVE klimaatbeheersing

In tegenstelling tot andere producten in de markt die alleen werken tijdens het stookseizoen, werkt het VELUX INTEGRA® ACTIVE klimaatbeheersingssysteem het hele jaar door en zorgt daarmee voor een stabiele en comfortabele binnentemperatuur. Het systeem is gebaseerd op unieke gepatenteerde berekeningen en reduceert de energiebehoefte voor verwarmen in het stookseizoen en voor koeling in de warmere maanden. 

’s Zomers sluit de zonwering zich automatisch als de zon opkomt om te voorkomen dat de warmte zich binnenshuis opbouwt. Dit houdt tot wel 95% van de zonnestralen tegen en vermindert oververhitting met meer dan 40%. De vraag naar energie voor koeling daalt hierdoor met meer dan 50% en de gevoelstemperatuur op hete, zomerse dagen daalt met wel 6 graden*.


Automatische besturing

In de winter zorgt het systeem ervoor dat rolluiken overdag omhoog zijn om zoveel mogelijk passieve zonnewarmte binnen te laten, het gebouw te verwarmen en de energievraag te beperken. ’s Avonds sluiten de rolluiken weer, wat zorgt voor extra isolatie. De warmte wordt hierdoor binnengehouden wat de temperatuur aan de binnenzijde van het glaselement met 2 graden verhoogt. ‘s Nachts wordt de isolatie van het dakraam door de automatische besturing met wel 15% verbeterd*.

Het VELUX INTEGRA® ACTIVE klimaatbeheersingssysteem bestaat uit een wandbediening, een lichtsensor en een warmtesensor. Het draadloze systeem kan achteraf eenvoudig worden toegepast op een bestaand handbediend dakraam dat is voorzien van elektrische zonwering of raamdecoratie. De wandbediening heeft een overzichtelijk display waarop het ingestelde programma wordt getoond en waarop eenvoudig persoonlijke instellingen kunnen worden ingevoerd. 
 

* Gevalideerd door CSTB in Frankrijk in twee onafhankelijke studies en de afdeling Daylight, Energy & Climate van de VELUX Groep.

Meer informatie is te vinden op de website van VELUX Nederland.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie