IQ ONE - De eerste homogene vloerbedekking met Cradle to Cradle certificering

De collectie iQ One wordt geleverd in 38 kleuren en drie non-directionele patronen

Tarkett, de internationale marktleider in innovatieve en duurzame oplossingen voor vloerbedekking en sportvloeren heeft aangekondigd dat aan hun nieuwe generatie homogene non-PVC vloerbedekking iQ One het Cradle to Cradle® Gold-certificaat is toegekend door het Cradle to Cradle Products Innovation Institute. Dit instituut vertegenwoordigt een van de hoogste internationale standaarden en onderscheidt producten die zijn ontworpen om een positieve invloed te hebben op het milieu en de gezondheid van mensen. iQ One is de ideale keuze voor drukbezochte ruimten zoals openbare ruimten, scholen en gezondheidscentra waar een slijtvaste, milieuvriendelijke vloer nodig is.


Unieke kenmerken

Gemiddeld brengen we 90% van onze tijd binnenshuis door; daarom legt Tarkett zich erop toe om betere, gezondere en productievere leefruimten te ontwerpen voor iedereen.iQ One biedt een perfecte balans tussen esthetiek, flexibiliteit en sterkte om te voldoen aan de hoge eisen die drukbezochte ruimten stellen. De innovatieve formule zonder PVC, waarvoor octrooi is aangevraagd, biedt dezelfde unieke voordelen waardoor iQ al decennialang een bekende naam is op gebied van homogene vloerbedekking. 


De nieuwe iQ One biedt de volgende kenmerken:
  • Non-PVC
  • Ftalaatvrij
  • Geringe uitstoot van VOS
  • 100% te recyclen
  • Geen biociden
  • Hoog duurzaamheid and flexibiliteit
  • Gemakkelijk te leggen
  • Thermisch gelast voor optimale hygiëne en gemakkelijk reiniging
  • Weinig onderhoud - geen was of poetsmiddel nodig
  • Goedgekeurd voor vochtige ruimten overeenkomstig de industriestandaard GBR.

Combineren en afstemmen

De collectie iQ One wordt geleverd in 38 kleuren en drie non-directionele patronen: Dusty, Classic en Misty. De verschillende patronen zorgen voor een aantrekkelijke verscheidenheid waarmee u kunt variëren om een gecoördineerd en harmonieus decor te creëren en zijn beschikbaar met gecoördineerde non-PVC lasdraden voor een perfecte afwerking. iQ One is ook uitzonderlijk flexibel. Dat vereenvoudigt het legproces, omdat het eenvoudig is een bocht te maken bij een muur, om leidingen heen te leggen en om de rand van een afvoersysteem heen te vouwen. Daardoor is iQ One ook goedgekeurd voor vochtige ruimten. Onderhoud aan het product kan droog of vochtig gebeuren door middel van alleen water en een mild reinigingsmiddel; was of poetsmiddel is niet nodig. Met een vloerboenmachine kan de vloer er weer als nieuw uitzien en als nieuw functioneren. Daardoor zijn voor iQ One de kosten van een levenscyclus laag en is de investering sneller terugverdiend. 

“We zijn bijzonder trots een Cradle to Cradle® Gold-certificaat te hebben ontvangen voor iQ One. Dat bewijst dat verantwoordelijkheid voor het milieu, esthetiek en functionaliteit in perfecte balans kunnen samenwerken,” zegt Rob Peters, Vice President Marketing EMEA. “iQ One maakt deel uit van de Tarkett-visie om te streven naar een circulair economisch bedrijfsmodel op basis van Cradle to Cradle®-principes, waarbij producten worden ontworpen met goede materialen en veilig kunnen worden hergebruikt en gerecycled."


Tarkett stelt zichzelf de hoogste standaarden in eco-innovatie en is daarmee leidend in de vloerbedekkingsbranche door vloergebruikers tastbare voordelen te bieden op het gebied van milieu en gezondheid. Het doel is om Tarkett-klanten te laten profiteren van de beste producten, gemaakt van goede, duurzame materialen die bijdragen aan de gezondheid en het welbevinden van mensen en aan het milieu, zonder concessies te doen aan prestatie en ontwerpmogelijkheden.

Lees meer over de IQ One op de website van Tarkett.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie