Duco bouwt met DucoSun Ellips mee aan educatief pareltje

Een frisse én architecturale leeromgeving begint bij Duco!

Met het nieuwe schooljaar in aantocht hebben schoolbesturen er alle belang bij om even stil te staan bij het binnenklimaat. Te hoge CO2-gehaltes, maar ook extreme temperaturen vormen de basis van vele klachten. Vandaag de dag wordt zomercomfort dan ook nog steeds niet altijd in de ontwerpeisen van schoolgebouwen opgenomen. Een gemiste kans dus om een leeromgeving te creëren waar er in de winter én de zomer goede prestaties kunnen worden neergezet. Met DucoSun Ellips heeft u echter een functionele én esthetische oplossing voor elk (school)project binnen handbereik!


De afgelopen jaren hebben we de zon leren waarderen als een bondgenoot die gratis energie levert. Maar zelfs de beste bondgenoot kan soms een ongevraagde gast zijn! Op zomerse dagen geeft de zon doorgaans te veel warmte af, in de tussenseizoenen kan de opkomende of ondergaande zon zelfs storend zijn. Zeker bij een doorgedreven isolatie en bij toepassing van grote glaspartijen brengt de zonnehitte in scholen vaak ongemakken met zich mee.


Frisse leeromgeving

Om te vermijden dat het binnenklimaat door de warme zonnestralen al snel als onaangenaam ervaren wordt, is het opzetten van een ‘verdedigingslinie’ geen overbodige luxe. Gewapend met Duco’s zonweringsystemen kan er - in combinatie met intensieve (nacht)ventilatie - een gezond, comfortabel én energiezuinig binnenklimaat in elk (school)gebouw worden neergezet, want elk kind en docent verdient toch een frisse en comfortabele leeromgeving, niet?


Het zijn kwaliteiten die Duco reeds heeft bewezen tijdens tal van schoolprojecten. Één van die projecten is Atheneum Pegasus, gelegen in de West-Vlaamse badstad Oostende, waar de architecten van Urban Platform architecturale zonwering onder de vorm van DucoSun Ellips toepasten.


Ruime keuzevrijheid voor optimaal resultaat

Geheel in lijn met de strakke architectuur van het nieuwbouwproject werd er gekozen voor vaste, ellipsvormige lamellen die verticaal in de draagconstructie werden gemonteerd. De elegante vorm van dit zonweringsysteem met een lamelbreedte van 300 mm leent zich op esthetisch vlak dan ook uitstekend voor een naadloze integratie in het gevelbeeld. Om echter tegemoet te komen aan de uiteenlopende wensen van architecten, is DucoSun Ellips niet enkel te verkrijgen in 7 formaten (100 - 400 mm), maar zijn ze ook elektrisch verstelbaar en kunnen ze horizontaal gemonteerd worden.


Daarnaast scoort dit type zonweringsysteem ook op functioneel gebied erg hoog bij binnen- en buitenlandse architectenbureaus. Naast een maximum aan diffuus daglicht zorgt DucoSun Ellips er dankzij de optimaal bepaalde hellingshoek immers op een natuurlijke en energiezuinige manier voor dat zonnestralen de kans niet krijgen om rechtstreeks de binnenruimtes van Atheneum Pegasus op te warmen. Hierdoor wordt er steevast een gezonde én comfortabele leeromgeving gecreëerd, ongeacht de stand van de zon!


‘Frisse Scholen’ film en brochure

Voor het DUCO at SCHOOL concept maakte de ventilatie- en zonweringspecialist een vertaalslag naar een ‘Frisse Scholen’ film en brochure. Neem hier alvast een kijkje voor meer informatie!
 

« Nieuws overzicht