Hout verliest monopolie

Het gevelbekleding tijdperk maakt veel veranderingen door de afgelopen jaren. Milin B.V. signaleert een verschuiving in het materiaal dat gebruikt wordt, hout verliest langzaam zijn monopolie. Steeds meer woningeigenaren, ontwerpers en architecten kiezen, dankzij vooruitstrevende technieken, voor alternatieve afbouwproducten. De beweegredenen zijn dat de alternatieven een grotere ontwerpersvrijheid hebben dankzij uiteenlopende materialen, kleuren, structuren maar ook door het onderhoudsarme en milieuvriendelijke aspecten.

 

 

Natuurlijke uitstraling met kunststof eigenschappen

De tijd dat kunststof panelen er lelijk en onnatuurlijk uit zagen is verleden tijd! Door de vooruitstrevende technieken kunnen er tegenwoordig bijvoorbeeld natuurlijke hout uitstraling nagebootst worden door een 3D kleuren techniek, nerfstructuren of structuurfolies. Natuurlijk zijn er nog kunststof panelen met een glad oppervlak. Kortom, voor ieder wat wils.


Voordelen van Kunststof zijn, in vergelijking met hout, dat het niet verkleurt, rot, kromtrekt of gaat schimmelen. Daarnaast zal er geen ontbossing plaatsvinden omdat de kunststof afbouwproducten 100% recyclebaar zijn. Gevelpanelen binnen het Milin assortiment voldoen zowel aan de richtlijnen van het bouwbesluit als aan de eisen van het Nationaal Pakket Duurzaam Bouwen (DuBo) en mogen gebruikt worden als gevelbekleding dankzij het CE keurmerk.


Milin B.V. geeft architecten en ontwerpers vrijheid

Grootste assortiment gevelbekleding, veel uiteenlopende kleuren, verschillende structuren, merken, materialen en modellen. Voor elk ontwerp of wens van de klant ben je bij Milin B.V. aan het juiste adres. De gevelpanelen kunnen in elke RAL, Sikkens en NCS-kleur geleverd worden (afhankelijk van het merk). Voor een overzicht van de kleuren van een bepaald merk, verwijzen wij je graag naar de Milin website. Op elke specifieke productpagina vindt je de kleuren onder het tabblad “kleuren”.


Gevelbekleding is leverbaar in zowel uni kleuren als natuurgetrouwe houtstructuren. Ook het uitgebreide pakket afwerkprofielen is in dezelfde kleuren en structuren leverbaar.


Een project dat brandveilig afgebouwd moet worden? Kies voor brandveilige gevelbekleding van Dutchplank. Een project dat moet lijken op echt hout maar met onderhoudsarme eigenschappen? Kies voor WoodDesign gevelbekleding met3D-kleurentechnologie. Een project dat bekleed moet worden met steenstrips? Keuze is reuze met verschillende steenstrips binnen het Milin assortiment. En zo kunnen wij nog wel even doorgaan: Bekijk hier het gehele aanbod gevelbekleding.


Denk aan de uitvoerder

Een goede relatie tussen de ontwerper en de uitvoerder is essentieel! Je kan prachtige ideeën hebben voor een project maar het moet wel realiseerbaar zijn.  Denk bij het ontwerpen aan de uitvoerder. Hoe gemakkelijker de producten zijn te verwerken, hoe sneller, mooier en goedkoper het resultaat kan zijn.


De panelen worden geleverd in standaard 6 meter lengtes voor een snelle en eenvoudige montage. De diktes en de breedtes van de panelen variëren, waardoor er voor elk project een oplossing is! De gevelbekleding kan op verschillende manieren bevestigd worden zodat de uitvoerder hier de vrijheid in heeft en de geschikte keuze kan maken.


Denk aan de eindgebruiker

Niemand wil veel tijd kwijt zijn aan onderhoud van in dit geval  gevelbekleding. Mensen hebben steeds minder tijd over voor dit soort onderhoud. Kies voor duurzame en onderhoudsarme gevelproducten om de eindgebruiker in de toekomst tegemoet te komen. Tevens is de keuze voor kunststof gevelbekleding, op langere termijn, de goedkoopste optie. Het is duurder in de aanschaf maar dankzij de lange levensduur zal je er langer van kunnen genieten zonder een renovatie of vernieuwing uit te voeren.


Milin B.V. biedt ondersteuning

Van al haar producten biedt Milin B.V. ondersteuning aan. Zo hebben we brochures, montage instructieboekjes, prestatieverklaringen, bestekteksten en technische databladen. Deze downloads vind je op de website van Milin op elke specifieke productpagina onder het kopje “downloads”.


De voordelen op een rijtje
  • Eenvoudige montage
  • Milieuvriendelijk
  • Duurzaam
  • Onderhoudsarm
  • Natuurlijke uitstraling
  • UV-bestendig
  • Vochtbestendig
  • Weerbestendig
  • Verfraait het aanzicht van de woning