Maatwerk stalen deuren: een samenspel van esthetica en functionaliteit

De stalen deuren van Merford bieden uitkomst waar hoge eisen worden gesteld als het gaat om esthetica en functionele eisen zoals inbraak-, geluid- en brandwering.

De natuurlijke eigenschappen van staal en de samenstelling van de deuren zorgen voor hoge functionele prestaties waarbij meerdere eigenschappen gecombineerd kunnen worden. Elke deur wordt op maat geproduceerd waardoor een grote mate van ontwerpvrijheid mogelijk is en de deur afgestemd kan worden op het gevelbeeld.


Esthetische afwerking in samenspraak met alle partijen

Een deur die door haar toegangsfunctie herkenbaar moet zijn of om esthetische redenen liefst zo onopvallend mogelijk moet zijn. In beide gevallen kunnen er specifieke wensen zijn als het gaat om de afwerking van de deur. Dit vereist een goede afstemming met diverse partijen zoals de architect, aannemer en bijvoorbeeld de gevelbouwer. De deuren moeten perfect zijn voorbereid om aan te sluiten bij de gewenste afwerking. Deze kan zowel door Merford als door derden worden verzorgd. Zo kunnen de deuren afgewerkt worden met prints en materialen zoals hout, staal en natuursteen. 


Combineren van functionele eisen

Merford stalen deuren zijn volgens de geldende regelgeving getest en gecertificeerd op kogelwerendheid, brandwerendheid, geluidwerendheid, inbraakwerendheid en explosiewerendheid. Wanneer het een vluchtroute betreft kunnen de deuren worden uitgevoerd met hang- en sluitwerk volgens de EN179 en EN1125 norm.
Afhankelijk van de toepassing zijn regelmatig combinaties van deze eigenschappen gewenst. Merford heeft zich gespecialiseerd in het combineren van meerdere eigenschappen in één deur. Hierdoor hoeven geen concessies gedaan te worden en zijn er geen aanvullende (bouwkundige) maatregelen nodig. Ook combinaties met ventilatieroosters en –puien zijn mogelijk.


Met ontwikkeling en productie in eigen beheer, gaan wij geen uitdaging uit de weg om op klantvraag een deur te ontwikkelen die past bij zowel de esthetische als functionele eisen.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie