cero: het nieuwe binnen buiten

cero is het revolutionaire product van Solarlux. Geen enkel product in de branche is zo vaak in de prijzen gevallen door vakjury´s in de wereld van design.

cero won drie wereldwijd gerenommeerde designprijzen: de iF Gold Award, de ICONIC Award Best of Best in de categorie gevel en tot slot de German-Design Award. 


Puur minimalisme


cero is de evolutie van het venster. Het combineert puur minimalisme en technische perfectie met flexibel systeemdesign. Met het schuifsysteem cero krijgt transparantie een nieuwe dimensie. De kozijnprofielen worden volledig verdekt ingebouwd, die geïsoleerde aluminium systeemprofielen zijn slechts 34 mm breed. Maximaal 15 m² glasoppervlakte is mogelijk, tot 6 m hoog en 4 m breed. Dankzij de elektrische aandrijving worden de schuifelementen met een gewicht tot 1000 kg eenvoudig geopend en gesloten. Maar ook handbediend schuiven de wanden moeiteloos ter zijde.

  
De diversiteit aan inbouwmogelijkheden is indrukwekkend: de glazen elementen kunnen in het bouwkundige schuiven, hoekoplossingen in volglasoptiek of geheel vrijstaand. In combinatie met de drempelloze overgangen van binnen naar buiten ontstaat een onvergelijkbare ruimte en ambiance. Door de mix van royale raamoppervlaktes en filigrane profielen wordt de omgevingscontext een deel van de architectuur. 


Technische perfectie

Met het cero schuifsysteem worden diverse technische vereisten gecombineerd. De geïntegreerde gecontroleerde ontwatering zorgt voor interne ventilatie en voorkomt eventuele condensvorming. De roestvrijstalen loopwagens zijn in de profielen geïntegreerd en middels reinigingsborstels beschermd voor vervuiling. Zo blijft het schuifsysteem langdurig eenvoudig en licht te bedienen. cero voldoet ook aan de eisen van veiligheid: het systeem is gecertificeerd conform de huidige standaard voor inbraakwerendheid door het testinstituut Velbert (VIP) met weerstandklasse RC2. De cero is beschikbaar in 3 varianten: cero 1 is een ongeïsoleerd systeem en cero 2 en 3 zijn geïsoleerde varianten voor respectievelijk twee- en  drievoudige beglazing. 


Familiebedrijf met visie en traditie

cero is een product van Solarlux, een Duits familiebedrijf, dat ruim dertig jaar succesvol invulling geeft aan de binnen-buiten geveldimensie van de architectuur. De visie van Solarlux is sinds het ontstaan gericht op moderne passieve Solar architectuur, een manier van bouwen waarbij natuurlijk zonlicht evenals warmte energetisch gebruikt worden. 


Meer informatie op cero.systems.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie