Prefab gevels met minerale steenstrips van Sto

Gevelisolatie met steenstrips bewijst kracht in prefab toepassing

Alle woningen energieneutraal in 2050. Gezamenlijk zijn we verantwoordelijk voor dit ambitieuze doel en om dat te behalen, zullen we moeten versnellen. Versnellen in productinnovatie én in projectrealisatie. Het is dan ook niet vreemd dat er een duidelijke toename zichtbaar is in het aantal renovatieprojecten waarbij de minerale steenstrips van Sto worden toegepast. Al vanaf het allereerste moment hebben de gevelbekledingssystemen van Sto zich bewezen in Zero-ready en Nul-op-de-Meter concepten.


Prefab gevelbekleding

Werkzaamheden verschuiven van de bouwplaats naar de fabriek. Prefab gevelbekledingssystemen van Sto kunnen onder geconditioneerde omstandigheden machinaal verwerkt worden. Snelle droogtijden en eenvoudige details maken het mogelijk de applicatietijden in een veelvoud te versnellen. Zo beperken de werkzaamheden op de bouwplaats zich enkel  tot assemblage met een optie om steigerloos te bouwen. Een prefab gevelbekledingssysteem voorzien van minerale Sto-steenstrips heeft een oer-Hollandse uitstraling en is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. De systeemcomponenten van Sto zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd en garanderen een duurzame kwaliteit met een verwachte levensduur van 50 jaar.


Gevelisolatie met minerale steenstrips

Sto-Steenstrips zijn optisch niet van metselwerk te onderscheiden, maar bieden veel voordelen ten opzichte van conventionele materialen. Zo zijn minerale steenstrips veel dunner en wegen ze nog geen 10 kg/m2, terwijl andere systemen al snel 40 tot 50 kg/m2 wegen. Ook zijn ze aanzienlijk minder milieubelastend. Dat begint al ín het productieproces: minerale steenstrips worden gedroogd op 60°C, waardoor de benodigde energie en CO2-uitstoot substantieel lager is dan bij een traditioneel gemetselde gevel. Bovendien zijn er honderden variaties en sorteringen mogelijk. Zo werken we samen aan een écht duurzame en mooie woningvoorraad. 
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie