Derako duurzaam gevelsysteem nu ook met Shodoshima

Het Derako gevelsysteem is een materiaalonafhankelijk systeem waarin massief houten lamellen worden verwerkt zonder boren, schroeven of nagelen.

Het Derako gevelsysteem is nu enige tijd op de markt en al in diverse projecten succesvol toegepast. Met de geheel zichtloze montage van de massief houten lamellen is het systeem niet alleen uniek, maar zorgt het ook voor kostenbesparingen tijdens de bouw. Bovendien is het systeem C2C gecertificeerd en draagt het direct bij aan het verkrijgen van credits binnen BREEAM en LEED.


Materiaalonafhankelijk

Het Derako gevelsysteem is een materiaalonafhankelijk systeem waarin massief houten lamellen worden verwerkt zonder boren, schroeven of nagelen. Dit resulteert niet alleen in een unieke uitstraling maar voorkomt in veel gevallen ook ongewenste corrosiestrepen. Het gevelsysteem laat zich eenvoudig monteren en behoeft vanuit technisch oogpunt geen onderhoud. Daarnaast voldoen de vanuit Derako toegepaste houtsoorten, door de materiaaleigenschappen en duurzame herkomst, aan de maatschappelijke duurzaamheidswens.


Voordelen van het Derako gevelsysteem:
  • Open gevelbekleding, zichtloos bevestigd door montage aan de achterzijde
  • Horizontale of verticale plaatsing van lamellen
  • 100% recyclebare materialen
  • Eenvoudige montage
  • Door modulaire aanlevering zeer geschikt voor prefab bouwen
  • Project support en ontwerpvrijheid 

Certificering

Het Derako gevelsysteem is net zoals de andere systemen van Derako Cradle to Cradle® gecertificeerd. Derako wil er zeker van zijn dat alle producten een blijvende positieve invloed hebben op de gezondheid van mens en milieu. Naast ISO 9001 hanteert Derako een milieumanagementsysteem volgens ISO 14001 en hebben de gelakte lamellen een A+ certificaat t.a.v. emissies. Op verzoek stuurt Derako u graag een overzicht toe van de te verkrijgen credits binnen BREEAM en/of LEED.


Duurzame houten lamellen nu ook met Shodoshima van Zwarthout

Naast de toepassing van lamellen uit Siberische Lariks, Oregon Pine, ThermoWood of Western Red Cedar, biedt Derako sinds enige tijd ook de mogelijkheid om verduurzaamde houtsoorten en bamboe toe te passen. Hiertoe is Derako een strategische samenwerking aangegaan met leveranciers zoals Foreco (bekend van WaxedWood en NobelWood), Accoya en MOSO (leverancier van Bamboo Extreme). Sinds kort is ook het karakteristieke Shodoshima Douglas van Zwarthout aan het leveringsprogramma toegevoegd. De Zwarthout producten worden vervaardigd volgens eeuwenoude Japanse technieken waarbij het hout door een verbrandingsproces aan de oppervlakte van het hout wordt verduurzaamd.
Bij Shodoshima Douglas, wordt het FSC gecertificeerde hout dosse gezaagd, gebrand, geborsteld, en vervolgens met een beitssysteem afgewerkt. De robuuste en levendige nerfstructuur is hierbij goed zichtbaar en het materiaal levert in de zon een unieke glans op. Shodoshima is, door de toegepaste behandelingstechniek, goed bestand tegen alle weersinvloeden en geeft niet af.

Meer informatie over de toe te passen houtsoorten vindt u op de Derako website onder het item houtsoorten, en voor meer informatie over het gevelsysteem met Shodoshima Douglas neemt u direct contact op met één van de Derako adviseurs.

« Nieuws overzicht