Bluclad als steunplaat voor steenstrips

Het ‘Bluclad met steenstrips systeem’ opent nieuwe creatieve architectonische mogelijkheden, zowel voor nieuwbouw als voor renovatie.

Bij nieuwbouw laat het systeem creatieve hoogstandjes toe door het effect van volle bakstenen op plaatsen waar het anders moeilijk of onmogelijk zou zijn. Dit geeft de architect een grotere ontwerpvrijheid en meer esthetische mogelijkheden, zonder concessies aan de kwaliteit van de constructie. De steenstrips stralen puur metselwerk uit: keramisch, duurzaam en blijvend mooi.


Systeem ook uitermate geschikt voor na-isolatie

In renovatieprojecten is dit systeem ook uiterst geschikt voor na-isolatie langs de buitenzijde. Dit biedt heel wat voordelen ten opzichte van na-isolatie aan de binnenzijde: De woning blijft tijdens de uitvoering van de werken prima bewoonbaar, zonder overlast van vuil of stof langs de binnenzijde. Door de lichte constructie is het Bluclad-systeem in vele gevallen toepasbaar zonder versterking van de fundering. Dit bespaart tijd en geld.

Het Bluclad met steenstrips systeem is zeer veelzijdig toepasbaar. Ideaal als bekleding bij bouwdelen uit lichte constructie (houtskelet of metaalskelet) met massieve bakssteenlook, slanke omkasting bij balken en palen, baksteenafwerking bij renovaties met beperkte opbouwdikte, steunplaat bij (geprefabriceerde) skeletbouwelementen met baksteenafwerking, enzovoort.


Bluclad met steenstrips biedt concrete voordelen op 5 niveaus:
  • Esthetiek: Hoogwaardig esthetische afwerking met mogelijkheden voor thermische isolatie in één systeem, ruime ontwerpvrijheid, de uitstraling van authentiek metselwerk,
  • Constructie: lichte constructie, luchtspouw zorgt voor ventilatie, damp-open systeem levert een bouwfysisch solide constructie,….
  • Comfort: voorkomt koudebruggen, is brandveilig: niet ontvlambaar, niet brandverspreidend,…
  • Isolatie: Na-isolatie met nagenoeg alle thermische isolatiematerialen, geluidsisolerend
  • Verwerking: eenvoudige montage en snelle opbouw, oneffenheden snel weg te werken, tijdwinst op de werf, toepasbaar in prefab bouw,…


Kortom, Bluclad met steenstrips is een zeer veelzijdig toepasbaar systeem en biedt de perfecte combinatie van esthetiek, efficiënte ventilatie en isolatie. Op die manier worden deuren naar nieuwe innovatieve en creatieve ontwerpen geopend. 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie