Holonite draagt bij aan nieuwbouwproject met rolstoeldorpels, muurafdekkers en raamdorpels

In opdracht van woningstichting Triada zijn 60 energiezuinige en levensloopbestendige appartementen gebouwd door bouwbedrijf Salverda en ontworpen door Groosman Partners architecten uit Rotterdam.

In Hattem zijn 60 appartementen aan het Uilennest opgeleverd. In opdracht van woningstichting Triada zijn deze energiezuinige en levensloopbestendige appartementen gebouwd door bouwbedrijf Salverda en ontworpen door Groosman Partners architecten uit Rotterdam. Holonite heeft in samenwerking met Raab Karcher bijgedragen met rolstoeldorpels en op maat gemaakte muurafdekkers en raamdorpels.


Toegankelijk en energiezuinig gebouwd

De nieuwe appartementen zullen voornamelijk verhuurd gaan worden aan senioren. Vanuit dit gegeven is rekening gehouden, tijdens het ontwerp van het gebouw, met de toegankelijkheid voor mindervaliden. Zo zijn de badkamers in de A-type woningen voorzien van een schuifdeur en is er op de begane grond, uitsluitend voor de bewoners, een overdekte parkeergarage aangelegd. Holonite heeft rolstoeldorpels geleverd om de doorgang van de ruimtes te vereenvoudigen. Het gloednieuwe gebouw is niet alleen praktisch, maar ook geheel energiezuinig gebouwd. De bewoners genieten daarmee van lage energiekosten en zijn tegelijkertijd van alle gemakken voorzien dankzij het comfort wat deze bouwmethode biedt. 


Het ontwerp

Het appartementencomplex is met een halfronde vorm ontworpen waardoor er een algemene binnenruimte voor bewoners en bezoekers is ontstaan. De gevels zijn voorzien van aluminium puien, brons en wit gekleurd metselwerk en zandkleurig prefab. Holonite heeft contrast aangebracht met licht gebogen muurafdekkers en raamdorpels in de kleur donkergrijs. Het geheel vormt een dynamisch gebouw waarin alle faciliteiten voor de bewoners geborgd zijn. 


Over Holonite

Holonite heeft als producent en distributeur van o.a. dorpels, vensterbanken, raamdorpels en muurafdekkers vervaardigd uit composietsteen binnen de bouw en de kozijnenindustrie een leidende positie verworven. Naast producent van standaard bouwelementen voor de reguliere bouw is Holonite steeds vaker een partner en een meedenker met een adviserende rol in het project. Keer op keer verleggen zij grenzen en verfijnen hun expertise door het op maat creĆ«ren van eigentijdse gevelelementen en daarmee voorzien ze elk gebouw, in samenwerking met hun doelgroepen van een eigen identiteit.
Holonite producten zijn duurzaam en Cradle to Cradle gecertificeerd. Op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft Holonite de ambitie om zich blijven te ontwikkelen en verbeteren. Duurzaamheid is hierbij de rode draad die permanent verankerd is in de organisatie.
 

« Nieuws overzicht