Geschikt voor mechanische ventilatie en balansventilatie

De vraag naar slimme en makkelijk toepasbare oplossingen voor ventilatie stijgt. DYKA biedt met DYKA AIR een uitstekende en praktische oplossing met een kunststof ventilatiekanalensysteem voor elke woning. Het assortiment is uitgebreid met  een 235mm brede ovale kanalen en bijpassende hulpstukken, dat biedt iedere installateur en ontwerper nieuwe mogelijkheden. De kunststof kanalen en hulpstukken halen grotere debieten bij lagere luchtsnelheden en kunnen ook toegepast worden bij een wtw-ventilatie-unit. 


Vergroot toepassingsbereik

Met de toevoeging van het 235mm assortiment kanaal en hulpstukken zijn grotere debieten mogelijk. Ideaal bij zowel de afvoer van lucht (mechanische ventilatie) als de gecombineerde toe- en afvoer van lucht (balansventilatie). Het systeem is dankzij de unieke ovale vorm uitstekend geschikt om in te storten in beton en kan in alle gangbare bouwtypen worden toegepast.


Hoogste luchtdichtheidsklasse

Het DYKA AIR systeem is onafhankelijk getest volgens de Europese norm NEN-EN 1751 en valt met gemak binnen luchtdichtheidsklasse-D. 


Een goede luchtdichtheid van ventilatiekanalen is van groot belang. Want door luchtlekken in kanalen ontstaan energieverliezen: de ventilator moet dan harder draaien, met als gevolg meer geluid en hogere energiekosten. De mate van lekverliezen tijdens luchttransport wordt aangegeven door de luchtdichtheidsklasse: Klasse D is het meest luchtdicht, en biedt tot 3 keer minder lekverliezen dan Klasse C.


Succesverhaal

DYKA bleek eind 2012 een in alle opzichten revolutionaire oplossing.  Een systeem met de betrouwbaarheid van robuuste kunststof kanalen en een innovatief inwendig ontwerp, ontwikkeld met Computational Fluid Dynamics software. DYKA AIR kan in de ruwbouwfase probleemloos worden toegepast in alle gangbare bouwmethodieken en is bestand tegen de onvermijdelijke belasting in deze fase. Het is  een systeem dat universeel aansluit op standaard ventilatiecomponenten en geen stroomtechnische beperkingen kent. Bovendien is DYKA AIR het enige ventilatiekanalensysteem met DUBOkeur. 

 

Kijk voor meer documentatie en informatie op de website van Dyka