Duurzaam totaalsysteem voor elk dak

Met de universele toepassing van het materiaal vormt Icopal Universal een compleet systeem voor ieder dak.

De keuze in dakrollen en folies voor eenlaagse dakafdichting is groot. Naast eenlaags toe te passen bitumen, PVC of EPDM dakbedekking is er POCB. POCB dakbedekking, in de markt al ruim 20 jaar bekend onder de naam Icopal Universal, is een eenlaags toepasbare dakbedekking met een bijzondere samenstelling. Daarmee heeft het de goede eigenschappen van zowel op bitumen als op kunststof gebaseerde dakbanen. Icopal Universal voldoet dan ook zowel aan de norm voor kunststof dakbanen (EN 13956) als aan alle criteria voor bitumen dakbanen (EN 13707).


Beste milieuprofiel

Icopal Universal dakrollen zijnde meest geschikte dakbanen wanneer het gaat om duurzaam bouwen. In 2015 slaagde Icopal erin om het milieuprofiel van Icopal Universal te verbeteren met bijna 40%. Daarmee heeft Icopal Universal de laagste schaduwprijs in vergelijking tot andere dakbedekkingen. Met het verbeterde milieuprofiel neemt Universal (POCB) de nummer één positie in op de lijst van producten met een DUBOkeur®. De verbetering is vooral gerealiseerd door het toenemende gebruik van gerecyclede en hernieuwbare grondstoffen en door 100% groene energie in het productieproces van Universal. De dakbedekking is ook ideaal voor groendaken en leefdaken.


Lage levensduurkosten

Met de universele toepassing van het materiaal vormt Icopal Universal een compleet systeem voor ieder dak. Aan de verwerking komt geen brander te pas. Zo wordt het ontwerpen van brandveilige daken, zoals NEN 6050 voorschrijft, heel gemakkelijk. Kiezen voor duurzame dakbedekking loont, want met een levensduur van zeker 30 jaar, minimaal onderhoud en 100% recyclebaarheid zijn de totale levensduurkosten laag. Icopal helpt u graag met een technisch advies op maat. 
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie