Innovatie op het dak: Mechanische bevestiging zonder perforatie

Met het Rhinobond® systeem is, afhankelijk van de windbelastingzone en de ondergrond, tot 30% minder bevestigingsmateriaal nodig dan bij traditionele systemen.

HERTALAN® introduceert met het RhinoBond® systeem een innovatief systeem voor de mechanische bevestiging van EPDM dakbedekking, zonder te perforeren.


Het is een compleet systeem, waarbij zowel de EPDM dakbedekking aan de dakisolatie wordt bevestigd en de dakisolatie aan de onderconstructie wordt vastgezet. Met dakparkers en speciaal gecoate drukverdeelplaatjes wordt de isolatie aan de onderconstructie vastgezet. Vervolgens wordt door warmte-inductie de EPDM dakbedekking aan de drukverdeelplaatjes bevestigd. Deze bevestigingsmethode biedt een efficiënte en betrouwbare verwerkingsmethode.


EPDM membranen 

Omdat de EPDM membranen niet worden geperforeerd zijn er op het dak geen punten waar water kan binnendringen. Met het Rhinobond® systeem is, afhankelijk van de windbelastingzone en de ondergrond, tot 30% minder bevestigingsmateriaal nodig dan bij traditionele systemen. Doordat de mechanische bevestiging plaatsvindt in het dakvlak, wordt de windbelasting beter geabsorbeerd en gelijkmatig verdeeld over het EPDM membraan. Hierdoor is de belasting per bevestigingspunt kleiner en kan het systeem met minder bevestigingsmateriaal een hogere windbelasting aan.


Gecombineerd met de unieke voordelen van onze HERTALAN® easy cover membranen komt het systeem volledig tot zijn recht en verhoogt het de productiviteit van de vakman.


Innovatieve techniek

RhinoBond® is een gepatenteerde elektromagnetische inductie lastechniek. Nadat de dakisolatie is vastgezet met de dakparkers en drukverdeelplaatjes, wordt het HERTALAN® EPDM membraan volledig uitgevouwen op het dak. Met het RhinoBond® lasapparaat wordt de speciale coating op de drukverdeelplaat verwarmd, waarna deze coating gaat vloeien. Door een magnetisch RhinoBond® koellichaam (stempel) op de EPDM en de drukverdeelplaat te plaatsen, wordt na afkoeling binnen 45 seconden een sterke en duurzame verbinding gerealiseerd. De onderzijde van het EPDM membraan hecht hierbij aan de drukverdeelplaat.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie