Belang van veiligheid bij daktoetreding

Met een Gorter dakluik betreedt u altijd op een veilige manier het dak.

De vrije ruimte op daken wordt in toenemende mate gebruikt voor installaties maar ook voor dakterras en/of vluchtweg. Nationale en Europese eisen maken de veiligheid bij daktoetreding steeds belangrijker. Een dakluik biedt hier de oplossing.

De veiligste weg naar het dak gaat door een gebouw. Hierbij kan de laatste fase van het traject afgelegd worden via een dakluik met bijbehorend klimmiddel. Bij een beperkte gebouwhoogte, kan er natuurlijk ook een ladder tegen een gevel geplaatst worden om op het dak te komen. Echter bij een niet stabiele plaatsing of bij het omhoog brengen van veel materialen kan dit tot gevaarlijke situaties leiden. Daarnaast is het gebruik van een ladder bij grotere gebouwhoogtes vaak wettelijk niet toegestaan. De toepassing van een dakluik biedt hier de oplossing. Dit is ook belangrijk ter beperking van (werkgever) aansprakelijkheid (RI&E)!


Gorter dakluik met bijbehorend klimmiddel borgt de veiligheid

De Gorter dakluiken zijn leverbaar in combinatie met een Gorter veiligheidsladder, schaartrap of vaste trap. Gorter levert een door Aboma gecertificeerde schaartrap voor toepassing bij liftmachinekamers. Openbare gebouwen kunnen zonder gecertificeerde klimmiddelen niet opgeleverd worden.


Slimmere veiligheidsvoorzieningen dakluiken en klimmiddelen

Eén van de veiligheidsvoorzieningen is, de kenmerkend voor Gorter in het geel uitgevoerde handgreep, die een veilige houvast biedt bij de op- en afstap naar het dak. Een andere veiligheidsvoorziening is de automatische vergrendeling in openstand, waardoor het dakluik nooit onverwacht dicht kan vallen. Op het dak zorgt een Gorter veiligheidshekwerk voor bescherming. Daarnaast zijn de Gorter schaartrap en ladder tijdens het gebruik eenvoudig te vergrendelen.


Certificering

Alle Gorter combinaties zijn TÜV, Aboma en KOMO gecertificeerd. Daarnaast zijn de dakluiken CE (ETA-15/0338) gecertificeerd. De dakluiken van Gorter zijn de eerste in de branche met een European Technical Assessment (ETA), waarmee er een onbetwiste onderbouwing is voor de bewezen prestaties en de op de dakluiken aangebrachte CE-markering.


Meer informatie

Met een Gorter dakluik betreedt u altijd op een veilige manier het dak. Meer over de veiligheid en overige unieke eigenschappen van de dakluiken en combinaties leest u op de website bij voordelen dakluiken. Of neem contact op met Gorter.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie