De opties om een gevel te bekleden met RHEINZINK zijn zeer breed. Van felsbanen tot losanges en plank- en rabatpanelen.

Levensduur, kwaliteit en hergebruik. Belangrijke eigenschappen bij de keuze voor een materiaal. Een RHEINZINK gevel springt er op deze eigenschappen zeer positief uit en is, om dit te onderstrepen, Cradle to Cradle gecertificeerd. Boven dit alles is RHEINZINK een puur en levend materiaal met een natuurlijke veroudering.  Met meer dan 50 jaar ervaring. 


Gevarieerde gevelbekleding

De opties om een gevel te bekleden met RHEINZINK zijn zeer breed. Felsbanen, losanges, plank- en rabatpanelen: de verschillende systemen kunnen een ontwerp zowel een klassiek als modern uiterlijk geven. Met name in de afwerking springt RHEINZINK eruit, het is tot op het fijnste niveau uit te detailleren. Het vakmanschap van de zinkwerker komt dan uiteraard om de hoek kijken. Het uitgangspunt is dat als je het van karton kunt vouwen, het ook met RHEINZINK kan.


prePATINA

Alle gevelsystemen kunnen in de drie varianten van de PATINA line worden uitgevoerd. Naast het walsblanke (bright-rolled) materiaal zijn er twee andere varianten met een natuurlijke voorgepatineerde oppervlaktelaag: blue-grey en graphite grey. RHEINZINK-prePATINA blue-grey is voorgepatineerd RHEINZINK met een blauwgrijs uiterlijk. De patinalaag die normaal nog moet ontstaan op walsblank zink is hier al fabrieksmatig opgewekt. Het materiaal heeft hiermee vanaf dag één een gesloten en egaal uiterlijk. RHEINZINK-prePATINA graphite-grey is voorgepatineerd RHEINZINK met een leigrijs uiterlijk. De donkere kleur is ontstaan door een hoger kopergehalte in de legering. Voor alle drie deze varianten geldt dat het oppervlak zich op een natuurlijke manier zal gaan verouderen.


RHEINZINK staat voor duurzaamheid

De keuze voor RHEINZINK is een keuze voor duurzaam materiaal. Alle RHEINZINK gevelsystemen zijn Cradle to Cradle Bronze gecertificeerd. Cradle tot Cradle omvat niet alleen een uitgebreide analyse van het materiaal, ook het energie- en watergebruik bij de productie en de sociale verantwoordelijkheid zijn opgenomen in het certificeringsproces. Eigenschappen waar RHEINZINK positief in uitspringt, voor nu en in de toekomst.