De mogelijkheden van aluminium dagkanten

Als totaalleverancier is Roval in staat om niet alleen te voldoen aan de wensen van de architect of opdrachtgever, maar is zelf ook voortdurend op zoek naar nieuwe, slimme en esthetische aluminium oplossingen.

Roval Aluminium is toonaangevend maatwerkspecialist in aluminium bouwproducten voor daken en gevels en voor exterieur en interieur. In de afgelopen jaren zijn de aluminium maatwerkoplossingen van Roval in talloze nieuwbouw-, renovatie- en herbestemmingsprojecten toegepast in zowel de woningbouw als utiliteitsbouw. 

Als totaalleverancier is Roval in staat om niet alleen te voldoen aan de wensen van de architect of opdrachtgever, maar is zelf ook voortdurend op zoek naar nieuwe, slimme en esthetische aluminium oplossingen. Een goed contact met de architect is daarbij leidend. 


Kleurrijke dagkanten

Een van de projecten, waarbij de architect heel nadrukkelijk een accent in het gevelbeeld wilde realiseren, is de nieuwbouw van Integraal Kind Centrum De Samenstroom in het Brabantse Gemert. Aluminium speelt hierin een sleutelrol. Rinus Roovers Architectuur heeft gekozen voor kleurrijke aluminium dagkanten, maatwerk in optima forma en o zo goed passend bij de belangrijkste gebruiker van het complex, namelijk het kind. Kleurrijk, duurzaam en onderhoudsarm. Om dit vrolijke kleurenpallet volledig tot zijn recht te laten komen, zijn zelfs de omliggende bomen geschoeid, zodat er een vrij zicht op de gevel is ontstaan.


Robuuste dagkanten

Daar waar de dagkanten in De Samenstroom genuanceerd zijn aangebracht, zijn de dagkanten in de Black & White Twins in Blaricum, een ontwerp van Helena Casanova, robuuster van karakter. Dat komt vooral door de afwisseling van grote met kleinere raampartijen en door de enorme ‘happen’ die uit de gebouwen lijken te zijn genomen. Deze inhammen die de hoeken markeren, zijn bekleed met aluminium muurafdekkappen van Roval Aluminium, die als enorme dagkanten fungeren. Ook alle raampartijen, die speels over het gebouw zijn ‘gedrapeerd’ zijn voorzien van aluminium dagkanten van Roval.


Bijzondere toepassing dagkanten

Dat er met dagkantbekleding meer mogelijk is dan je zou denken, bewijst wooncomplex Amber, Poptahof in Delft van architect Iemke Bakker. Hier zijn de aluminium dagkanten op een andere wijze toegepast door ze iets uit de gevel te laten steken. Aluminium zetwerk, bewust zo door de architect bedacht om de gevel meer plastiek te geven.


Deze voorbeelden laten zien dat er met aluminium dagkanten veel mogelijk is. Dit komt doordat de architect een enorme vormvrijheid ervaart met aluminium. Roval Aluminium weet die vormvrijheid nauwgezet te vertalen met behulp van een hypermodern, CNC-gestuurd productieapparaat. Ook het inmeten wordt door Roval verzorgd en desgewenst ook de montage. Door de betrokkenheid in alle bouwfases wordt een optimale kwaliteit bereikt. Een ander voordeel van de aluminium dagkanten is dat ze nauwelijks onderhoud nodig hebben, zoals bij andere materialen veelal wel het geval is. Hierdoor gaan de aluminium dagkanten van Roval jarenlang probleemloos mee, zonder aan esthetische uitstraling te verliezen.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie