Parkeerdak ontwerpen? OP-DECK® lichtgewicht geïsoleerd betonvloersysteem

Uniek vloersysteem combineert de voordelen van staalplaat betonvloeren en ribbenvloeren

Met het OP-DECK® betonvloersysteem worden geïsoleerde lichtgewicht betonvloeren gemaakt met vrije overspanningen tot 10 meter en bieden een aanzienlijke besparing op de totale bouwkosten in een project.


Geschikt voor energiezuinige ontwerpen

OP-DECK® vloeren zijn uitermate geschikt om toe te passen in energiezuinige gebouwontwerpen die inspelen op het intensiever gebruiken van de beschikbare ruimte. OP-DECK® vloeren worden bijv. gebruikt als basis voor parkeerdaken, tuindaken, renovatievloeren en als vloer bij gebouwen op poten (parkeren op het maaiveld onder het gebouw).


Betrouwbare basis voor parkeerdaken

Door de eigenschappen van het OP-DECK® is het vloersysteem uitermate geschikt als betrouwbare basis voor parkeerdaken. Doordat de OP-DECK® vloer een zeer laag scheurrisico heeft kan op het parkeerdak een eenvoudig coatingsysteem worden toegepast ten behoeve van de noodzakelijke waterdichtheid. Een voordeel van OP-DECK® is dat het eenvoudig mogelijk is om parkeerdaken en -dekken te ontwerpen zonder risico’s op de veelvoorkomende bekende lekkage problemen.


Voor architecten, constructeurs en (ontwikkelende) aannemers zijn OP-DECK® ontwerptabellen beschikbaar. Principedetails (dwg-files) van OP-DECK® geïsoleerde parkeerdakvloeren zijn te downloaden op de website van REPPEL.


Voor een projectadvies op maat kunnen de technisch adviseurs van REPPEL u van ontwerpfase tot uitvoeringsfase uitgebreid informeren.

Bekijk de brochure 'Parkeerdak ontwerpen?'

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie