Simowood biobased plaatmateriaal

Milieuvriendelijk alternatief voor alle binnen- en buitentoepassingen waar een houtafwerking gewenst is

Simowood biobased plaatmateriaal is geschikt voor toepassing als vloerelement of gevelbekleding. 
De biobased economie is dichterbij dan vaak wordt gedacht. Simowood plaatmateriaal is multifunctioneel en bezit bijzondere kwaliteiten. Toch wordt het geproduceerd uit biologisch restafval. Simowood is een hybride composietmateriaal op basis van de bewezen Resysta receptuur met een track record van meer dan 15 jaar. De basis van het materiaal wordt gevormd door rijstvlies, steenzout en minerale oliƫn.


Simowood plaatmateriaal

Simowood plaat is optimaal bestand tegen de meest extreme weersinvloeden. Zon, regen, sneeuw en zout water krijgen geen vat op het duurzame materiaal. Het materiaal is UV resistent, absorbeert geen vocht en is zwelvrij. 
Door de stabiele basis is het materiaal uitstekend te verwerken. Het plaatmateriaal is te boren, frezen, schuren en te zagen maar ook kan het gebogen, diepgetrokken en gelast worden vergelijkbaar met een traditionele thermoplastische kunststof.  


Uitstekend geschikt voor vloerafwerking

In geveltoepassingen is de verwerking identiek aan die van het alom bekende HPL plaatmateriaal.
Simowood bezit standaard brandklasse B2 maar is op verzoek leverbaar in (IMO) klasse B1 uitvoering.    
Door de uitmuntende antislip eigenschappen (R11), ook in natte toestand, is het materiaal tevens bijzonder geschikt voor toepassing als vloerafwerking in bijvoorbeeld zorginstellingen, seniorencomplexen en scholen.


Simowood is naturel of in 14 standaard en 16 speciale kleuren leverbaar, in diktes van 3, 4, 5, 6 en 8 mm. 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie