De nieuwste ontwikkeling in het Caparol assortiment buitenmuurverven voor onder meer monumentenzorg is een zogenaamde High-Tech silicaatverf

Een verflaag heeft meestal twee functies: enerzijds het beschermen van het gebouw, anderzijds met kleur de architectuur ondersteunen. Daarom is het belangrijk om het type product zorgvuldig uit te kiezen – helemaal als het gaat om de restauratie van een monument of historisch gebouw.


Duurzame grondstoffen

Voor de renovatie van monumenten worden hoofdzakelijk duurzame grondstoffen gebruikt. Denk hierbij aan kalk, kwarts, klei en uit kwarts gewonnen bindmiddelen. Deze zijn zowel economisch als milieuvriendelijk. Economisch omdat ze duurzaam zijn en milieuvriendelijk omdat ze een natuurlijke oorsprong hebben en na gebruik als bouwmateriaal nog steeds als natuurlijk product hergebruikt kunnen worden.

 

De nieuwste ontwikkeling in het Caparol assortiment buitenmuurverven voor onder meer monumentenzorg is een zogenaamde High-Tech silicaatverf, Sylitol NQG. Door de toepassing van Nano-kwartsstructuur in de verf blijven gevels, welke zijn behandeld met Sylitol NQG, langer schoon én zijn vrijwel ongevoelig voor mos- en alg aangroei, met als resultaat een fraai, mineraal, mat oppervlak. Sylitol NQG is een dispersie-silicaatverf, met een uitstekende hechting op minerale oppervlakken, matte dispersie- en siliconenharsverflagen en sierpleister. Door het toepassen van hoogwaardig kaliwaterglas wordt de kans op zoutuitbloeïingen beduidend verminderd en door de drievoudige verkiezeling een optimale buitenbestendigheid gegarandeerd. 


Muurverfassortiment van Caparol

In het muurverfassortiment van Caparol zijn ook silicaatproducten op basis van kaliwaterglas voor binnen toepassing beschikbaar, bijvoorbeeld voor de renovatie van kerken en monumentale gebouwen.

Vraag meer informatie aan via info@caparol.nl of bezoek de website van Caparol.