SVP veiligheidssloten; veilig vanaf de buitenzijde en een onbelemmerde doorgang van binnen

SVP veiligheidssloten. Bescherming aan beide zijden van de deur.

Gebouwen bieden bescherming tegen regen, warmte en koude en bezorgen ons een gevoel van veiligheid. Echter bij onvoorziene gebeurtenissen moet het steeds mogelijk zijn om het gebouw onmiddellijk en zo snel mogelijk te kunnen verlaten. Vluchtdeuren moeten tegenovergestelde taken gelijktijdig uitvoeren: enerzijds moet de deur dag in dag uit het binnenkomen van ongewenste bezoekers verhinderen en anderzijds in noodgevallen de vluchtweg van binnen naar buiten garanderen. 

Toegangscontrole

Deze combinatie van toegangscontrole en een veilige nooduitgang kan gerealiseerd worden met passende toegangsoplossingen op deuren. Het resultaat: de bescherming van mensenlevens in het geval van een noodsituatie en de dagelijkse bescherming van de eigendommen. Geïntegreerde beveiligingsproducten, zoals de SVP veiligheidssloten en de M-SVP meerpunts-veiligheidssloten uit de nieuwe generatie SVP-sloten van DORMA bieden een ideale oplossing voor de beveiliging van vluchtdeuren, zelfs voor brand- en rookwerende deuren. 


Vluchtwegfunctie

Dankzij de vluchtwegfunctie kan de deur altijd middels de deurkruk of het paniekbeslag (paniekbaar) geopend worden in de vluchtwegrichting. Nadat de deur is dicht gegaan zal het SVP-slot deze automatisch en veilig op 2 punten vergrendelen, waardoor voldaan wordt aan de veiligheidseisen van de verzekeraar van gebouwen en onroerende goederen. Een geautoriseerde toegang is toegestaan met behulp van een sleutel of toegangscontrole badge. 


Veiligheidsaspecten

Door de terechte toenemende belangstelling in deze veiligheidsaspecten en een minimale probleemloze installatie is er meer en meer vraag naar innovatieve oplossingen, in het bijzonder wanneer het gaat om bestaande situaties. 


Paniekslot SVP 7000 Air

Het nieuwe paniekslot SVP 7000 Air maakt een eenvoudige installatie mogelijk in gebouwen waar een meer ingrijpende na-installatie (bekabeling) niet altijd mogelijk is. Uitgerust met een geïntegreerde batterij en afstandsbediening kan de deur draadloos vergrendeld en ontgrendeld worden. Door het combineren van vluchtweg beveiligingssloten met een toegangscontrolesysteem, zoals codepaneel of wandlezer, wordt de veiligheid, de beveiliging en het comfort in zowel particuliere als commerciële gebouwen op een aanzienlijk hoger niveau gebracht.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie