BAZO levert bescheiden staaltje vakmanschap in nieuwe locatie van Het Timmerhuis

BAZO fabriceert cirkelvormige convectorroosters voor Rotterdams museum.

Vanaf 6 februari 2016 is Museum Rotterdam op een nieuwe vaste locatie te vinden, genaamd Het Timmerhuis. Het gebouw is een architectonisch hoogstandje waar oud en nieuw samenkomen op een historische plek in de oude stadsdriehoek van Rotterdam.


Wolk van glas en staal

Architect Reinier de Graaf van de Office for Metropolitan Architecture (OMA), het architectenbureau van Rem Koolhaas, is verantwoordelijk voor het spannende ontwerp dat bestaat uit een integratie van het L-vormige Stadstimmerhuis uit de jaren ’50 en nieuwbouw. Het Timmerhuis wordt ook wel een wolk van glas en staal genoemd, want met name de nieuwbouw heeft een innovatieve staalconstructie en er is gebruik gemaakt van veel glas dat zorgt voor een immense inval van daglicht.

Historie en nieuwbouw smelten samen

Op een indrukwekkende timelapsevideo van de bouw is goed te zien hoe de combinatie van historie en nieuwbouw samensmelten. De architect heeft voor het ontwerp gekozen voor veel duurzame en eerlijke materialen. Zo is BAZO Staalbeheer uit Velp (Gld.) werd gevraagd een bijzonder stukje in het gebouw te produceren en bouwen, namelijk de convectorroosters. Op zich zijn convectorroosters natuurlijk niet heel bijzonder. Maar in het Timmerhuis moesten deze in circelvormig zijn, geheel vloeiend met de raampartijen. Ook moest het een soort natuurlijke overgang vormen met de bestrating die werd gebruikt in het gebouw.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie