Smartply OSB3-plaatmateriaal fraaie en betaalbare oplossing voor productdisplays

Plaatmateriaal met white wash effect

Dat speciale effecten ook met standaardbouwmaterialen te bereiken zijn, bewijst Alument met haar showroom voor duurzame bouwmaterialen, waaronder kozijnen, schuifpuien, zonwering en veranda’s. Hier wordt standaard Smartply OSB3-plaatmateriaal van Coillte Panel Products toegepast voor de presentatie van de uiteenlopende producten.

Een geslaagde combinatie van materialen, kleuren en structuren zorgt ervoor dat de showroom een fraai visitekaartje is. Het plaatmateriaal werd geleverd door bouwmaterialenhandel BPG Van de Wal in Oirschot.


Plaatmateriaal met white wash effect

Het idee om Smartply OSB3 plaatmateriaal voor showroomdisplays te gebruiken, ontstond bij het afwerken van één van de afscheidingswanden die ook bestaat uit Smartply OSB3-plaatmateriaal van Coillte. Voor de afwerking werd gekozen voor een white wash-effect. Dit bleek fraai uit te pakken op de wand van 4 x 20 meter: de nog duidelijk zichtbare structuur van het materiaal en de licht-witte kleurtoon vormden een harmonieus geheel. Volgens Sjef van der Schoot van Alument uit Oirschot was dat de reden om Smartply OSB3-plaat ook voor de displays te gaan toepassen.


De displays hebben verschillende formaten en zorgen voor een speels effect door de wisselende hoogten. De displays zijn na montage transparant gelakt, waardoor de houtstructuur nog duidelijk herkenbaar blijft. De warme houtkleur vormt een uitstekende aanvulling op de grijze vloer en licht-witte wanden. Op iedere display staan vier grijze kolommen die als drager dienen voor de productpresentaties: kunststof en aluminium kozijnen, shutters en andere raamdecoraties zijn hiertussen bevestigd. De stijl en vormgeving van de grijze kolommen sluiten aan op de kolommen die aan de binnenzijde in het gevelbeeld zijn opgenomen. Hierdoor is een heel uniform beeld ontstaan. Omdat de OSB3-platen transparant gelakt zijn, geven ze geen stof af, waardoor de producten beter uit de verf komen. 


SmartPly OSB3

SmartPly OSB3 is een sterk, veelzijdig plaatmateriaal dat wordt ingezet voor constructieve toepassingen in vochtige omgevingen. Het materiaal wordt onder meer ingezet voor daken, vloeren, wanden, bouwtuinomheiningen, etc. Geheel in lijn met de modernste bouwmethodes, gericht op het creëren van gezonde leefomgevingen, worden SmartPly OSB3 producten geproduceerd zonder toegevoegde formaldehyde. 


SmartPly OSB3 is het volledig gecertificeerd alternatief voor zachthout multiplex. Het plaatmateriaal wordt geleverd in dikten van 6 t/m 30 mm en in uiteenlopende afmetingen. Het plaatmateriaal wordt geleverd door Coillte Panel Products, een belangrijke speler op de Europese markt voor houten plaatmaterialen.  
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie