Clubhuis Zeeburgia krijgt flexibele gevel voor optimale beleving wedstrijden

Transparant gebouw wordt eyecatcher van de club.

Voetbalclub AVV Zeeburgia in Amsterdam krijgt een nieuw clubhuis. Op een centraal gelegen plek tussen de drie voetbalvelden wordt het transparante gebouw de eyecatcher van de club. Om te zorgen voor een optimale beleving van de wedstrijden vanuit de kantine, koos Buro SAI in het ontwerp voor een inpandige tribune gecombineerd met Methermo®XL verticaal schuivende ramen van Metaglas.


Optimaal zicht op de velden

De transparante kantine wordt bovenop de robuuste begane grond met kleedkamers geplaatst. Een strategische keuze, want op deze manier is er optimaal zicht op de velden. De flexibele gevel die Metaglas voor de kantine realiseert bestaat aan de voor- en achterzijde uit Methemo®XL verticaal schuivende ramen met minimale stijlen om het zicht zo min mogelijk te storen. Het bovenste deel van het raam kan bij mooi weer naar beneden schuiven, zodat een glazen balustrade ontstaat. De tribune binnen wordt dan een echte buitentribune. Aan de kopse kanten van het gebouw worden schuifpuien geplaatst. Zo ontstaat een royale uitloop naar het dakterras en lopen binnen en buiten in elkaar over. Doordat de gasten de wedstrijden ook vanuit de kantine goed kunnen volgen, wordt het nieuwe clubhuis veel optimaler gebruikt.


Metaglas & Methermo®XL

Metaglas is gespecialiseerd in de ontwikkeling, montage en productie van slanke raamsystemen. De verticale schuiframen zijn onderdeel van de Methermo®XL serie waarmee ultraslanke ramen, puien en gevels gecreëerd kunnen worden. Het systeem biedt ultiem contact tussen binnen en buiten en brengt maximaal daglicht in ieder project.

  • Ontwerp: Buro SAI
  • Opdrachtgever: Voetbalclub AVV Zeeburgia
« Nieuws overzicht