Ondersteunende rol voor het beste uitzicht

Innovatief schuif-draai-systeem SF 30 van SUNFLEX

In de gebruikelijke hoge kwaliteit biedt SUNFLEX Aluminium GmbH sinds kort een innovatief schuif-draaisysteem voor terrassen en balkons. "Bij de nieuwe SF 30 hebben we de verdeling van het systeemgewicht omgekeerd, zodat de zwaarste last steunt op de onderkant van het systeem en niet, zoals in andere systemen, door het plafond wordt gedragen. Alle elementen zijn desalniettemin gemakkelijk te verplaatsen over vier verticaal opgestelde looprollen", aldus Ernst-Josef Schneider, Managing Director van Sunflex.

Stabiliteit ondanks maximale transparantie

Zowel in geopende als gesloten toestand profiteren de gebruikers van een complete transparantie en veel licht. Hierbij kunnen de afzonderlijke vleugelelementen van de volledig glazen constructie tot een hoogte van 3 meter en een vleugelbreedte van 1 meter worden uitgevoerd. “Naargelang de behoefte kan voor 8, 10 of 12 millimeter dik veiligheidsglas worden gekozen en de draairichting van de elementen is naar keuze zowel naar buiten als naar binnen mogelijk”, gaat Ernst-Josef Schneider verder. Op deze manier ontstaat in geopende toestand een vrije overgang naar buiten, waarbij de afzonderlijke elementen aan de buitenzijde van het systeem bijeen worden geschoven en zo slechts weinig ruimte in beslag nemen. De vloerrail met hoogtecompensatieprofiel kan bij dit systeem verzonken of opgezet worden en zorgt voor stabiliteit. Daarnaast beschikt de staande innovatie over een messing-en-groefverbinding tussen de afzonderlijke elementen, die de stabiliteit in gesloten toestand nog extra vergroot. Door de massieve, met metaal versterkte vergrendeling is de SF 30 bestand tegen een hoge windbelasting. Het beslag van het schuif-draaisysteem is slijtvast en onderhoudsvrij uitgevoerd. Dankzij de schuin geplaatste vloeropbouw biedt de SF 30 bij het openen en sluiten automatisch een drukvrije afwatering van de vloerrail.

Meer informatie over SF 30 vindt u op de website van Sunflex.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie