Van daglicht kun je nooit genoeg in huis hebben

Het grootste platdakraam van Luxlight, het meeste daglicht

Ons lichaam is gek op daglicht, omdat het goed voor ons is. Als we in de zomer 's ochtends opstaan met een hemelsblauwe lucht, dan voelen we ons energiek en opgewekt. Vergelijk dat maar eens met wakker worden in de donkere wintermaanden. Daglicht zorgt ervoor dat onze biologische klok synchroon loopt met de natuur. Krijgen we voldoende daglicht 'binnen', dan voelen we ons overdag prettiger en slapen we 's nachts beter. Dat is overigens niks nieuws. Onderzoekers weten dat al heel lang. Conclusie: daglicht is gezond. Maar hebben we er wel genoeg van in huis?

Te weinig daglicht

Voor de meeste woningen is het antwoord helaas: nee. En dat terwijl diezelfde onderzoekers ook al vaak hebben aangetoond dat wonen of werken in een ruimte met (te) weinig daglicht, niet goed is voor onze gezondheid. Gelukkig heb je tegenwoordig de mogelijkheid om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid daglicht in je woning relatief eenvoudig op niveau te brengen. Wil je in één keer het meeste daglicht in huis halen, dan kom je automatisch uit bij Luxlight in Westerhoven. Dat bedrijf produceert de grootste platdakramen die momenteel in Nederland en België te koop zijn.


Het grootste platdakraam, het meeste daglicht

De grootformaat platdakramen van Luxlight hebben een lichtoppervlak tot ruim 10 m2 waardoor de woning, zeker op een zonnige dag, wordt overladen met daglicht. Je kunt zo'n platdakraam dan ook niet echt vergelijken met bijvoorbeeld een lichtkoepel of lichtbuis. 

Dat er zoveel daglicht naar binnen komt, komt onder andere door het kristalheldere Crystall HR++ glas dat Luxlight gebruikt. Door dit glas is de lichtkleur ook nog eens bijna 100% natuurlijk en kleurecht. Zowel voor een nieuwbouw-, verbouw- als renovatieproject is een platdakraam van Luxlight een geschikte daglichtoplossing. 

Alle Luxlight-platdakramen worden in Westerhoven geproduceerd en door eigen monteurs geplaatst. Die doen dat snel en goed, zonder kraan en zonder overlast voor de omgeving. Standaard krijg je bij Luxlight 10 jaar garantie.


Ruime keuze standaard dakramen

Luxlight heeft een uitgebreid assortiment standaard platdakramen (Luxlight Basic) die direct uit voorraad leverbaar zijn. Je hebt daarbij de keuze uit drie typen: een lessenaarsdak voor plaatsing tegen een muur, een vrijstaand lessenaarsdak en een zadeldak. Elk type is leverbaar in 6 vaste maten met minimaal 2 en maximaal 7 glasvelden naast elkaar. Met uitzondering van daglicht komt er door een Luxlight-platdakraam niets of niemand binnen. Alle ramen zijn inbraakwerend en voldoen aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (Klasse 2).


Dakraam op maat gemaakt 

Natuurlijk kan het voorkomen dat een standaard platdakraam qua maatvoering niet precies  past in het plat dak. Bij Luxlight is dat nooit een probleem. Naast de standaard ramen kan er altijd een platdakraam tot op de millimeter nauwkeurig worden geproduceerd en geleverd (Luxlight Pro).


Meer informatie vindt u op de website van LuxLight.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie