Omvangrijke renovatie met Premax laagreliëfdorpels

Deze grootschalige renovatie is in samenwerking met Ballast Nedam en Timmerfabriek Driessens

In Oosterhout in de wijken Slotjes Oost en Oosterheide zijn de werkzaamheden aan de 363 platdakwoningen afgerond. De laatste woningen zijn recent geleden netjes afgewerkt. Deze grootschalige renovatie is in opdracht van Thuisvester en in samenwerking met Ballast Nedam en Timmerfabriek Driessens een jaar geleden gestart. Holonite heeft voor dit project Premax®+  laagreliëfdorpels geleverd die bijdragen aan een beter geïsoleerde en energiezuinigere woning.


Met deze omvangrijke renovatie had Thuisvester voor ogen de algehele kwaliteit van de woningen te verbeteren. Het verhelpen van tocht- en vochtklachten en het energiezuiniger maken van de woningen was daarbij de doelstelling. Daarnaast wilde de woningstichting de woningen een nieuwe uitstraling geven waardoor ook de wijken er weer frisser en meer van deze tijd uit zouden gaan zien. Om de bewoners bij de renovatie te betrekken, is er een klankbordgroep opgericht en heeft er een woonbelevingsonderzoek plaatsgevonden. 


De renovatie

Een onderhoudsingreep van deze omvang is gigantisch. De twee wijken zijn compleet veranderd. Er zijn onder andere 92 nieuwe aanbouwen gezet, 1.235 buitendeuren gemonteerd, 2.178 ramen geplaatst en daarnaast is er ruim 29.000 m2 isolatie in de gevel verwerkt. 


Holonite heeft in dit project bijgedragen met Premax®+ laagreliëfdorpels.
Holonite producten zijn duurzaam en Cradle to Cradle gecertificeerd en sluiten volledig aan bij de doelstellingen van deze renovatie om tocht- en vochtklachten aan te pakken en de woningen energiezuiniger te maken. 
 

« Nieuws overzicht