De beste oplossingen onder de zon

SOPRASOLAR FIX EVO; een eenvoudig systeem voor het monteren van zonnepanelen

Met een unieke bevestigingsvoet, die op de dakbedekking gebrand wordt en tevens in hoogte verstelbaar is, kunt u zowel op nieuwbouwproject als bij renovatieprojecten prima uw zonnepanelen op uw platte dak bevestigen. De bevestigingsvoeten SOPRASOLAR FIX EVO zijn compatibel met alle fotovoltaïsche systemen.


Productiviteit optimaliseren

Een vernieuwd alternatief op dit systeem is SOPRASOLAR FIX EVO 10°. Dit systeem is bestemd voor toepassingen waarbij een specifieke helling van de zonnepanelen vereist is om de productiviteit te optimaliseren en zo meer elektriciteit op te wekken.


Het systeem bevat dezelfde bevestigingsvoeten die gebrand worden op de bitumineuze waterdichting. Daarna worden ophogingstoebehoren op de bevestigingsvoeten bevestigd. Deze ophogingen van respectievelijk 45 en 200 mm hoogte zorgen voor een verbinding tussen de SOPRASOLAR FIX EVO voet en de zonnepanelen. Een specifieke hellingsgraad van 10° wordt hiermee verkregen.


Hoofdkantoor TENNET

Onlangs is het hoofdkantoor van TENNET in Arnhem compleet gerenoveerd. Ook hier is het SOPRASOLAR FIX EVO 10° systeem toegepast, 1100 bevestigingspootjes. Op vier dakvlakken is de bitumineuze dakbedekking vernieuwd en voorzien van zonnepanelen.


De bestaande dakconstructie kon de extra dak belasting van een traditioneel PV-systeem niet aan. Daarom is gezocht naar een systeem dat zeer licht is. Zo kwam men uit bij Troelstra & de Vries BV. Er is gekozen voor een toplaag Garantgum 470K14 waarop het bevestigingssysteem Soprasolar Fix Evo 10° is gemonteerd. De bevestigingsvoetjes worden op de dakbedekking gebrand waardoor de waterdichte laag niet doorboord/door geschroefd hoeft te worden.


Over Soprasolar

Soprasolar is een van de productgroepen van Troelstra & de Vries BV. Naast zonne-energie oplossingen bestaat het assortiment uit bitumineuze dakbedekking, kunststof dakbedekking, isolatie oplossingen en kunststof harssystemen. Heeft u vragen of wilt u aanvullende informatie? Neem dan contact op met de afdeling verkoop van Troelstra & de Vries: 0515-533000.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie