Merford breidt assortiment brandwerende deuren uit

De deuren zijn getest op brandwerendheid en rookwerendheid

Merford Special Doors breidt haar bestaande assortiment brandwerende deuren uit door het toevoegen van roldeuren en overheaddeuren. Hierdoor biedt Merford voor vrijwel elke situatie een oplossing en kunt u bij één partij terecht voor al uw (brand)deuren.

Naast brandwerende oplossingen voor kleine gevel- of wandopeningen biedt Merford nu ook een brandveilige oplossing voor grote openingen. Afhankelijk van de situatie en wensen helpen we u aan de best passende oplossing: een roldeur of overheaddeur. De deuren zijn tweezijdig getest op brandwerendheid (volgens NEN-EN 1634-1) en rookwerendheid (conform NEN-EN 1634-3).

Merford combineert graag meerdere eigenschappen in één deur. Dus ook combinaties met bijvoorbeeld geluidwerendheid, inbraakwerendheid of ATEX zijn mogelijk. Alle deuren van Merford worden klantspecifiek geproduceerd waardoor diverse maatvoeringen en opties mogelijk zijn.
 

Roldeuren

De nieuwe serie roldeuren van het type RGS hebben een hoge brandweerstand van 60 tot 120 minuten volgens de EI1-eis en zelfs 180 minuten volgens de EW-eis. De deuren kunnen optioneel geluidwerend en/of voorzien van ATEX markering geleverd worden. De roldeuren zijn zeer geschikt voor het brandveilig afsluiten of compartimenteren van gebouwen of ruimten, bijvoorbeeld in de bouw en industrie bij opslagruimten, magazijnen, productieomgevingen en overheidsgebouwen. Doordat de deur zich oprolt is er weinig ruimte nodig boven de deur of aan het plafond. Dit is bij overheaddeuren wel het geval.


Overheaddeuren


De brandwerende overheaddeuren hebben een brandweerstand van 60 minuten conform de EI1-eis en 90 minuten conform de EW-eis. De deuren kunnen optioneel geluidwerend en/of voorzien van ATEX markering geleverd worden. De deuren zijn tevens leverbaar met opties als glassecties, vloeistofkering of explosieveiligheid, waardoor de deur een uitstekende oplossing biedt voor ruimtes waar gevaarlijke stoffen zijn opgeslagen, zogenaamde PGS 15-ruimtes.

Merford Special Doors wil een volledig assortiment bieden om u bij een project compleet te ontzorgen op het gebied van toegang tot gebouwen en ruimten waaraan specifieke eisen worden gesteld op gebied van brandwerendheid, eventueel in combinatie met eigenschappen als geluidwering, inbraakwering en ATEX. Naast roldeuren en overheaddeuren levert Merford ook brandwerende draaideuren en schuifdeuren.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie