Dekton XGloss by Cosentino - Splendor glanzend grijs

Cosentino Group introduceert Dekton® XGloss, een nieuwe collectie van het ultracompacte oppervlak dat zich onderscheidt door een oogverblindende kristalglans.

De eerste vijf Dekton® XGloss kleuren hebben een strakke, effen uitstraling en vallen onder de Dekton® Solid Collection.

Splendor XGloss is een zachte effen grijze kleur, zeer elegant, subtiel en sober. Hij past bij meest moderne keukeninrichtingen en designtrends. Een hoogglans spiegeleffect geeft het materiaal een zekere helderheid en karakter.  


Nanotechnologie

De nieuwe Dekton® XGloss serie is geproduceerd met geavanceerde nanotechnologie behandeling en een mechanisch polijstproces. De serie biedt een stralende en kristalheldere glans die, in combinatie met de uiterst hoge hardheid- en weerstandsniveaus, zorgen voor een unieke serie met uitzonderlijke prestaties op de markt. Dankzij Nanotechnologie heeft Dekton® XGloss, naast een extreme glans, waterafstotende eigenschappen met buitengewone bestendigheid tegen vlekken, zonder de rest van de materiaaleigenschappen te veranderen of een toplaag aan het werkblad toe te voegen. Vandaag de dag bestaat er nog geen ander oppervlak met vergelijkbare eigenschappen dat deze combinatie van esthetiek en technische prestaties heeft.

Andere Dekton® XGloss kleuren zijn: Halo, Spectra, Blaze en Lumina.


Over Dekton® by Cosentino

Het ultracompacte oppervlak Dekton® by Cosentino is een nieuwe en innoverende oppervlakcategorie. Het is ontstaan met het doel om wereldleider te worden binnen de architectuur en design voor ruimten zowel binnen- als buitenshuis.

Het Dekton®-oppervlak is een geavanceerd mengsel van grondstoffen die worden gebruikt om glas, ultramodern porselein en kwartsoppervlakken te vervaardigen. Dekton® kan een nieuwe gedaante geven aan elk type materiaal met een hoog kwaliteitsniveau. Het wordt geproduceerd in platen van groot formaat, tot 320 cm x 144 cm, en in drie diktes: 0,8 cm, 1,2 cm en 2 cm. Het materiaal heeft hightech eigenschappen: bestand tegen ultraviolette stralen, krassen, vlekken, thermische schokken en heeft een hele lage waterabsorptie.

Al deze unieke kenmerken van Dekton® zijn in werkelijkheid te danken aan de technologie die bij de productie ervan wordt toegepast en die exclusief is ontwikkeld door de afdeling O&O van de Cosentino Group. Dekton® wordt vervaardigd met de Technology of Sinterized Particles (TSP), een technologie die een innoverend ultracompactieproces omvat dat een belangrijke rol speelt bij het feit dat Dekton® een volledig revolutionair product is dat zeer weinig onderhoud vergt, lang meegaat en zowel binnen- als buitenshuis gebruikt kan worden voor toepassingen zoals o.a. vloeren, gevels en werkbladen.
De gerenommeerde architect en ontwerper Daniel Libeskind heeft met Dekton "Beyond The Wall", het enige kunstwerk van de architect in Spanje, gemaakt. Sinds 2015 is Dekton sponsor van de "Rafa Nadal Academy by Movistar", waar Dekton is gebruikt in verschillende toepassingen van het gebouw, zoals de gevel.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie