Saval leidend in BIM voor brandveiligheid

Saval stelt BIM informatie en 3D objecten van het assortiment kosteloos beschikbaar

Als bedrijf dat innoverende oplossingen bedenkt en levert op gebied van brandveiligheid, dwingt Saval zichzelf om met de tijd mee te gaan. Zo ook in geval van BIM: Building Information Management: de nieuwe standaard voor de bouwsector.


Vraag naar BIM groeit

Steeds meer architecten gaan werken met BIM. De vraag naar ondersteuning vanuit fabrikanten met betrekking tot BIM groeit.  Op deze pagina stelt Saval BIM informatie en 3D objecten van het assortiment kosteloos beschikbaar.  Zoals architecten kunnen worden gezien als een leidende indicator in bouwactiviteiten, mag u Saval beschouwen voor brandveiligheid.


Het BIM model

Met een BIM Model kan gelijktijdig in hetzelfde model worden gewerkt. Hierdoor wordt de snelheid van het proces gecombineerd met minder fouten (clashcontrole) en wordt het proces met minder fouten aangeleverd aan de aannemer(s) en hierdoor wordt minder, kostenverhogend, meer- en minderwerk uitgevoerd. Binnen het BIM proces is het mogelijk d.m.v. één of meerdere modellen samen te werken zodat ontwerp beslissingen direct op elkaar kunnen worden afgestemd. Hierdoor zullen er minder ontwerpverschillen tijdens de bouw aan het licht komen wat weer resulteert in minder (faal)kosten.


Tijdens de bouw

Brandbeveiligingsproducten die tijdens de bouw van een object al geplaatst moeten worden, zijn via onderstaande downloads van Saval beschikbaar. Het betreft brandslanghaspels, haspelkasten en brandblussers, maar tevens consoles voor haspelkasten en brandslanghaspels wanneer het betreffende gebouw geen bevestiging aan de muur toe laat. Naast de voorgedefinieerde kleur in het model, zijn in overleg de haspelkasten ook in afwijkende kleuren te leveren, zodat deze altijd aansluiten bij het ontwerp van het gebouw.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie