Glas is een aanwinst voor een gebouw, mits gecombineerd met buitenzonwering.

Voor driedubbel glas is buitenzonwering zelfs noodzakelijk volgens het Lente-akkoord, om oververhitting te voorkomen. Het beschermt, bespaart, bezorgt comfort en sfeer. Echter op werkplekken, scholen en verzorgingshuizen, waar de eigenaar vaak niet de gebruiker is, worden deze voordelen nogal eens over het hoofd gezien.


Energiebesparing

Belangrijke onderdelen voor het BREEAM Excellent certificaat zijn het energieverbruik van het pand, het tegengaan van lichthinder en thermisch comfort. Buitenzonwering bespaart binnen kantoren in de zomer tot 29% en binnen woningen tot 12% op energie voor koelen. Uit onderzoek van TNO blijkt tevens, dat automatisch geregelde buitenzonwering meer energiebesparing oplevert dan zonwerende beglazing. Het zonweringdoek gaat lichthinder tegen, waardoor de zichtbaarheid van beeldschermen en digiborden aanzienlijk verbetert. Tevens weert het de zonnewarmte en blijft de binnentemperatuur aangenaam.  


SolidScreen XS

De ideale buitenzonwering, vooral op grote hoogte, is de SolidScreen. Deze screen weert de zonnewarmte op effectieve wijze en biedt visueel comfort door het toelaten van diffuus licht, zonder het zicht naar buiten te blokkeren. Het systeem is onder andere succesvol getest op windsnelheden tot 145 km/h en heeft de hoogste klasse behaald in TÜV-testen op levensduur en windbelasting.

Voor het project de nieuwe Admiraliteit te Rotterdam is gekozen voor de SolidScreen XS. Kenmerkend aan dit type screen zijn de zeer smalle zijgeleiders uit één deel, welke amper zichtbaar zijn. De SolidScreen XS is zeer eenvoudig in montage, zonder afbreuk te doen aan de vele voordelen van de SolidScreen. Op de NBD productpagina vindt u aanvullende informatie en documentatie.  


Voordelen van de SolidScreen
  • Uitstekende warmte-, licht- en insectwering;
  • Blijvend zicht naar buiten;
  • Energiebesparing tot 29%;
  • Op windsnelheid getest tot 145 km/h;
  • Dubbele lagering proppen voor stabiliteit en levensduur.

Bekijk de SolidScreen video.