Luxlight kiest resoluut voor het meeste daglicht

Beglazing platdakraam geoptimaliseerd op lichtinval, helderheid en isolatiewaarde

Luxlight, producent van het grootste platdakraam voor de particuliere woningsector, maakt gebruik van Crystall glas. Dé garantie voor het meeste daglicht in huis. Standaard in alle Luxlight platdakramen.


Welk glas is geschikt

Welke beglazing is het meest geschikt voor (plat)dakramen? Daarover wordt al lang gedebatteerd. Vorig jaar onderzocht het WTCB*  de beglazing die standaard wordt aangeboden en kwam daarbij tot de conclusie dat de ‘ideale’ beglazing niet op de markt is: een zo laag mogelijke Ug-waarde (warmteverliezen) en een zo hoog mogelijke g-waarde (zonnewinsten). “De voorkeur zou moeten uitgaan naar de beglazing die het best isoleert én het meeste zonlicht doorlaat”, klinkt het.


Echt daglicht

De meeste producenten maken echter gebruik van glas dat weliswaar goed isoleert, maar ook oververhitting in de zomer wil tegengaan door een zonwerende filter in de beglazing. Het nadeel is dat je minder ‘echt daglicht’ binnenkrijgt, zowel naar hoeveelheid als lichtkleur, en dat je in de winter minder kan profiteren van de zonnewarmte. “We willen erop wijzen dat zonnewinsten in de winter heel wenselijk zijn, aangezien zij voor een vermindering van de verwarmingsbehoeften zorgen.” (WTCB) Om oververhitting in de zomer tegen te gaan, wordt buitenzonwering aanbevolen.


Meeste comfort

Als producent van platdakramen lijkt Luxlight voorlopig de enige die zich bij die denkrichting aansluit. Luxlight kiest resoluut voor het meeste daglicht, met het oog op het meeste welzijn, comfort en gezondheid van de bewoners. In tegenstelling tot andere fabrikanten gebruikt Luxlight Crystall HR++ glas die veruit het meeste daglicht toelaat (LTA 81%), met bovendien de meest natuurlijke lichtkleur (Ra 98%).


Altijd de gewenste hoeveelheid daglicht en zonnewarmte

In de winter wil men zoveel mogelijk daglicht en zonnewarmte in de woning hebben. Dat voelt lekker comfortabel. Met het grootste platdakraam met Crystall glas zorgen wij ervoor. Dit kristalheldere glas laat zonnewarmte maximaal door. In de zomermaanden wil men juist dat het binnen niet te warm wordt. En geen last heeft van fel licht. Ook daar hebben wij over nagedacht. Al onze platdakramen kunnen worden geleverd met een elektrisch bediend zonnescreen. Zo is de hoeveelheid daglicht die binnenvalt altijd onder controle.


Natuurlijk, helder, geluiddempend glas

Neutraal, zuiver en licht is de trend waarop Luxlight met Crystall glas optimaal aansluit. Crystall glas zorgt voor een natuurlijke lichtinval, een onvervormd doorzicht en altijd een helder uitzicht naar buiten. Het is de volgende stap richting maximale lichttoetreding. Het meeste daglicht valt maar op één manier binnen. En dat is door een Luxlight platdakraam met Crystall glas.

Meer informatie over Luxlight en Crystall glas leest u op www.luxlight.nl.

*WTCB is Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (België) Klik hier voor meer informatie over het onderzoek.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie