Hybride warmtepomp met vele voordelen

“Nieuwe subsidieregeling maakt aankoop DucoBox WTW nog aantrekkelijker”

Het opwekken van duurzame energie is door de jaren heen uitgegroeid tot een hot topic in onze samenleving. Logisch, want voor de particulieren en zakelijke gebruikers brengt het een aanzienlijk kostenvoordeel op hun energiefactuur met zich mee, en bovendien dringen dergelijke maatregelen de CO2-uitstoot sterk terug. Om het gebruik van duurzame maatregelen verder te stimuleren, maakt de Nederlandse overheid dit jaar 70 miljoen euro vrij. Ook u kan bij aankoop van een DucoBox WTW in aanmerking komen voor een subsidie van 1000 euro per hybride warmtepomp.

Burgers en zakelijke gebruikers waaronder woningbouwverenigingen die zelf in huis of in het bedrijf duurzame energie willen opwekken, kunnen in het kader van de ‘Investeringssubsidie duurzame energie’ (ISDE) die loopt tot eind 2020 een subsidie aanvragen. Dergelijke aanvragen kunnen van 4 januari tot en met 31 december 2016 worden ingediend.

DucoBox WTW: energiezuinig, milieuvriendelijk én financieel aantrekkelijk

Als fabrikant van natuurlijke ventilatie- en zonweringsystemen stelt Duco naast gezondheid ook energiezuinigheid en milieuvriendelijkheid in al zijn ontwikkelingen centraal. Met de DucoBox WTW, een mechanische afvoerunit die restwarmte uit de ventilatieretourlucht recupereert, doet u niet enkel een energiezuinige en milieuvriendelijke aankoop. Bovendien kan het u dankzij de nieuwe subsidieregeling een financieel voordeel van 1000 euro per unit opleveren.

Dankzij de warmteterugwinning is de DucoBox WTW opgenomen in de apparatenlijst van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en kunt u aanspraak maken op één of meerdere subsidies, afhankelijk van het aantal aangekochte afvoerventilatoren. De DucoBox WTW is terug te vinden in de apparatenlijst onder "Hybride - warmtepomp" met de volgende specificaties:

  • Merk: Duco
  • Type: DucoBox WTW
  • Vermogen: 2 kW    
  • Subsidiebedrag: 1000 euro
  • Meldingsnummer: KA01699

De apparaten die in aanmerking komen voor een subsidie dienen te voldoen aan een aantal specifieke eisen:

  • Het verwarmingstoestel is uitgerust met een lucht – waterwarmtepomp,
  • De warmtepomp is onderdeel van een verwarmingstoestel,
  • Het verwarmingstoestel heeft een nominaal vermogen van maximaal 70 kW,
  • Het verwarmingstoestel is voorzien van een etiket, een productkaart en technische documentatie.

Raadpleeg de website van de RVO voor een volledig overzicht van de voorwaarden.

« Nieuws overzicht